Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Basisschool Apps - Concapps

Mobiele ouder betalingen

Basschool Apps op scherm - Mobiele ouder betalingen

Bedrijfsnaam Basisschool Apps - Concapps
KvK Nummer 58330291
Website www.basisschool-apps.nl
Beschrijving onderneming Basisschool Apps ontwikkelt branded mobiele apps voor basisscholen in Nederland en Belgie. Scholen kunnen zelf een app samenstellen op basis van bouwstenen. De app wordt gebruikt om te communiceren met ouders. zaken als ziekmelden, jaarkalender, fotos en groepsinformatie staan in de app.
Naam innovatie Mobiele ouder betalingen
Beschrijving innovatie Basisscholen innen vaak geld van ouders/leerlingen. Dit wordt vaak contant gedaan waarbij leerlingen contant geld meenemen naar school. Dit is onhandig, onveilig en inefficient. Via onze mobile payment oplossing kan de school direct naar een ouder of een groep ouders een betaalverzoek sturen in de eigen school app. De ouder kan vanuit dit verzoek direct de eigen bank app openen waar de betaling direct kan worden goedgekeurd en afgehandeld. Voorbeelden van betalingen zijn vrijwillige ouderbijdrage, bijdragen cadeautjes, avondvierdaagse, etc.
Website innovatie http://www.basisschool-apps.nl/mobiele-b...
Noodzaak en belang van deze innovatie Kinderen hoeven niet meer met geld over straat. Minder werk voor leerkrachten, minder werk voor administratief school personeel, minder fouten. Verwachting is dat er meer geld opgehaald gaat worden voor vrijwillige ouderbijdrage door verlaging betaaldrempel.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Dit wordt door scholen nog niet toegepast. De integratie van mobile payment technology in branded apps is nieuw, zeker waarbij de school actief betaalverzoeken kan sturen naar gebruikers.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact