Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

BIB BV

Ontwikkeling ADR Tool

Vrachtauto met tank met gevaarlijke stoffen

Bedrijfsnaam BIB BV
KvK Nummer 67495109
Website www.bibbrielle.nl
Beschrijving onderneming Wij zijn een ingenieurs en adviesbureau dat diensten levert op het gebied van Vergunningverlening, gevaarlijke stoffen en externe veiligheid. Daarnaast ondersteunen we gemeenten, havenbedrijven, overheden en industriële bedrijven.
Naam innovatie Ontwikkeling ADR Tool
Beschrijving innovatie Het vervoer van gevaarlijke stoffen is in Europa gereguleerd in het ADR. In 48 landen met ca. 600.000 gebruikers per dag die gebruik maken van twee dikke boeken, waar veel keuzemomenten zijn en menselijk falen op de loer ligt. Wij hebben een oplossing middels software waarmee we er voor zorgen dat de vervoersketen altijd compliance zijn en het vervoer van deze stoffen op een veiligere manier wordt uitgevoerd. Bovendien is een toekomst visie op ook het vervoer van gevaarlijke stoffen via de lucht, spoor en water op deze manier te versoepelen en veiliger te maken. (ADR is de afkorting van de Franse titel van het Europees verdrag betreffende het internationaal vervoer van gevaarlijke goederen over de weg: "Accord européen relatif au transport international des marchandises Dangereuses par Route".)
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Externe veiligheid en daarmee de regulering van het vervoer van gevaarlijke stoffen is in ambtelijke documenten vastgelegd wat voor veel minder hoog opgeleid personeel een drama is. Bovendien kunnen veel van de regels ook op een andere manier worden geïnterpreteerd.
Met onze tool wordt het ADR boek en de wet ontsloten. De gebruiker krijgt alleen te zien wat hij nodig heeft, alleen waar hij mee bezig is.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Deze tool is uniek en bestaat in Europa niet maar helpt 600.000 gebruikers in 48 landen. Verschillende ministeries, ILT, brandweer, Duane en ministerie van Nucliaire veiligheid hebben hun interesse uitgesproken.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact