Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Arvick BV

De Arvick Methode

Arvick

Bedrijfsnaam Arvick BV
KvK Nummer 63905612
Website www.arvick.com
Beschrijving onderneming Arvick, gevestigd in Nederland, werd opgericht in 2014 als een dochteronderneming van haar moedermaatschappij Xenergy Services. Arvick’s gespecialiseerde bout techniek werd oorspronkelijk geïnspireerd door de ervaring van Xenergy Services 'en know-how’, maar werd later ontwikkeld tot een zelfstandige organisatie.

Door ervaring in de markt, uitgebreid onderzoek en ontwikkeling, heeft Arvick een boutverbindingen methode ontwikkeld die een superieur alternatief voor de traditionele methoden heeft gedefinieerd. Om de hoogste kwaliteit van de verbinding te bereiken, maakt Arvick gebruik van een combinatie van geavanceerde verbinding methoden, ondersteund met ultrasone bout metingen.

Arvick biedt een service-based oplossingen voor complexe bout problemen in flensverbindingen die gericht zijn op onmiddellijke verlaging van de risico's gepaard met complexe bouten procedures. Wij bieden de veiligste, hoogste kwaliteit en de klant op maat gemaakte oplossingen.
Naam innovatie De Arvick Methode
Beschrijving innovatie Om de hoogste kwaliteit van de verbinding te bereiken, maakt Arvick gebruik van een combinatie van geavanceerde verbinding welke worden ondersteund met ultrasone bout metingen. Met deze combinatie kunnen wij de gemiddelde hoeveelheid bout spanning binnen 5% van de beoogde boutspanning houden, met een 10% maximum. Door een minimale spreiding van boutbelasting neemt de sterkte en duurzaamheid van de verbinding sterk toe.

Bij toepassing van de Arvick methode worden gegevens verzameld en direct omgezet naar een rapportage, waardoor een volledig transparant systeem word gecreëerd. Alle in het rapport vermelde informatie is 100% traceerbaar en kan worden aangetoond door de meetgegevens wanneer dat nodig is. Dit is een Arvick standaard die is bedoeld om de klant inzicht te geven in de kwaliteit van de verbinding.

De Arvick methode vermindert de ‘Total Cost of Ownership’. Dit bereiken we met periodieke controles gedurende de hele levenscyclus, het geven van inzicht in de huidige toestand van de bouten en de integriteit van de verbinding. De controles zijn van zeer korte duur in vergelijking met de controles waar elke bout opnieuw wordt vastgezet. Zo kunnen maatregelen worden genomen voor afwijkingen die tot een gevaar kunnen worden, wat zorgt voor de best mogelijke verbinding.

Wij leveren een compleet pakket dat bestaat uit een goede kwaliteit van de verbinding, ondersteuning en advies gedurende het hele project, specialistische gereedschappen, alsmede de verslagen met traceerbaar de data presentatie van de kwaliteit van elke verbinding.
Website innovatie http://www.arvick.com/arvick-method
Noodzaak en belang van deze innovatie Er bestaan serieuze problemen met de boutverbindingen in cruciale flenzen, zoals bijvoorbeeld windturbines en kranen. De problemen komen met name voort uit de spreiding van bout spanning die er de oorzaak van is dat bouten breken en of los komen.
De Arvick Methode biedt de volgende voordelen;

Verhoogde nauwkeurigheid van de boutverbinding
• Bout spanning spreiding minder dan 10%
• De gemiddelde bout spanning minder dan 5% van de doel spanning
• Minder kans op boutverbindingen falen

Volledig transparant systeem
• 100% traceerbaarheid van de gegevens
• Spanning kan worden bevestigd met de bout meetgegevens
• Volledige documentatie als een standaard

Gereduceerde Total Cost of Ownership
• Bout inspectie over het systeem levenscyclus
• Minimaliseren van de duur van de inspecties
• Verbeterde integriteit van de verbinding
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Er is geen andere methode die zo nauwkeurig een boutverbinding kan realiseren en daarnaast ook daadwerkelijke data kan leveren over de werkelijke bout spanning en spreiding van de spanning in boutverbindingen.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact