Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Arox Logistics IT

Autonome voorraadtelling met drone

Drone telt voorraad in magazijn

Bedrijfsnaam Arox Logistics IT
KvK Nummer 55856128
Website www.arox.nl
Beschrijving onderneming Ontwikkelaar software voor de supply chain met voorraadbeheer (WMS) en transportbeheer (TMS).
Naam innovatie Autonome voorraadtelling met drone
Beschrijving innovatie De nieuwste ontwikkeling van Arox Logistics IT is het tellen van voorraad binnen een magazijn met behulp van een drone. Voorraadtellingen (oftewel Cycle Counting) zijn arbeidsintensieve operationele werkzaamheden. Het tellen van voorraden is noodzakelijk voor de voorraadbetrouwbaarheid van een magazijn.

Met behulp van diverse methodieken van indoor geolocation vliegt de drone volledig autonoom door het magazijn tijdens perioden dat medewerkers niet aanwezig zijn. De drone is gekoppeld aan een warehouse management systeem en met zijn HD camera en beeldherkenning controleert de drone volledig autonoom de voorraad binnen een magazijn. Doordat de drone niet wordt bedient door medewerkers levert dit op jaarbasis een aanzienlijk kostenbesparing en een verhoogde voorraadbetrouwheid op.
Website innovatie https://youtu.be/hhKKzYL6b8I
Noodzaak en belang van deze innovatie Verbetering voorraadbetrouwbaarheid door het vaker tellen van voorraad. Tijdsparing bij het tellen van voorraad op lastige locaties, zoals bijvoorbeeld in gerobotiseerde hoogbouw magazijnen en kostenbesparing door minder inzet arbeidskrachten en gebruik dure machines.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Arox Logistics IT is wereldwijd koploper met deze innovatie en was destijds de eerste die deze innovatie in een succesvolle pilot heeft afgerond

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact