Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Arion Holding BV

Swash® Perineum Gloves / Wipes

Swash® Perineum Gloves / Wipes

Bedrijfsnaam Arion Holding BV
KvK Nummer 14119195
Website www.arion-group.com
Beschrijving onderneming Wij zijn gefocust op het produceren van simpele en betaalbare oplossingen voor zorghulpmiddelen in de internationale medische markt. Op innovatieve wijze komen we tegemoet aan de toenemende vraag naar lage kosten en hoge efficiëntie binnen de gezondheidszorg. Wij ontwikkelen, produceren en verkopen innovatieve medische oplossingen. Ons aanbod bevat duurzame hulpmiddelen voor het aan- en uittrekken van elastische steunkousen en producten waarmee bedlegerige patiënten zonder water gewassen kunnen worden. Al onze producten zijn erop gericht, om het gebruiksgemak en de efficiëntie in de zorg te vergroten. Als een van de vooraanstaande bedrijven in de internationale healthcare sector, houdt Arion altijd de steeds ouder wordende klant in gedachten. Door het leven makkelijker en betaalbaarder te maken met de The Slide Solution en Swash producten, tovert Arion een lach op het gezicht van alle gebruikers! Arion verbetert het dagelijkse leven en de arbeidsomstandigheden van zowel de zorgbehoevende als van de verpleger, door passende en adequate producten te ontwikkelen. Arion streeft er voortdurend naar om comfort een centraal thema in de gezondheidszorg te maken en is erg begaan met haar klanten. Arion werkt samen met partners om geschikte innovaties, die bijdragen aan revoluties in de gezondheidszorg, te creëren. Het dagelijkse ongemak waar de gezondheidszorg mee kampt, is een bron van inspiratie voor Arion. Wij vragen mensen naar hun ervaringen met het verzorgen van patiënten. Daardoor weten wij wat er speelt en wat de wensen en behoeften in deze sector zijn. Wij bieden ondersteuning op maat aan, een perfecte oplossing voor de dagelijkse problemen. Onze producten leveren een belangrijke bijdrage aan de zelfstandigheid van patiënten. Arion maakt het leven makkelijker voor miljoenen patiënten en professionals die verder kijken.
Naam innovatie Swash® Perineum Gloves / Wipes
Beschrijving innovatie De 3-in-1 incontinentieproducten van Swash® bevatten washandjes en –doekjes die de huid reinigen, verzorgen en beschermen in één handeling. De verzorging bij incontinentie wordt vereenvoudigd
door producten te combineren en het aantal handelingen te reduceren. De producten zijn geïmpregneerd met een huidbeschermende lotion met 3% Dimethicone. Deze olie op basis van silicone laat een dunne laag achter op de huid die bescherming biedt tegen irritatie van vocht afkomstig van urine en ontlasting. De lotion is niet afsluitend en biedt de huid de mogelijkheid om te ademen.

Het gebruik van 3-in-1 incontinentieproducten is aantoonbaar hygiënischer, beter voor de huid, beduidend comfortabeler voor de zorgvrager en zorgverlener en het bespaart waardevolle tijd en materiaalkosten (waskommen, zeep, washandjes, handdoeken, etc.). Tevens stimuleert het gebruik van deze producten de naleving van het zorgplan.
Website innovatie http://www.arion-group.com/nl/producten/...
Noodzaak en belang van deze innovatie Dit product wordt preventief ingezet bij zorgvragers die incontinent zijn van zowel urine als ontlasting. Studies tonen aan dat enkel de prevalentie van urine incontinentie in 2018 geschat wordt op 423 miljoen. Een persoon die incontinent is heeft 50% meer kans op de ontwikkeling van Incontinence Associated Dermatitis (IAD); een ontsteking van de huid die, door herhaalde blootstelling aan vocht, pijn en ongemak bij de zorgvrager veroorzaakt.

Dankzij een gestructureerd protocol met bevochtigde washandjes en –doekjes met 3% Dimethicone wordt de prevalentie van IAD aanzienlijk verlaagd, dit blijkt veel effectiever dan de standaardzorg met water en pH-neutrale zeep.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel De incontinentieproducten van Swash® zijn een onderdeel van het innovatieve Bathing 21® concept dat in de jaren ’90 geïntroduceerd is in Nederland. Het concept benadert het wassen op een compleet andere manier door te focussen op hygiëne, huidconditie, comfort en beleving. De Swash® Perineum Gloves/Wipes is een van de laatste innovaties die aan het concept is toegevoegd. Sinds de introductie heeft dit product in veel Nederlandse zorginstellingen een positieve invloed gehad op de huidconditie van zorgvragers. De combinatie van een washandje met een lotion die niet alleen reinigt en verzorgt maar tevens ook beschermt is uniek in de Nederlandse markt.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact