Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

ALMI Machinefabriek BV

ALMI steenknippen tot wel 34% lichter knippen.

 AL33-Easy steenknipper

Bedrijfsnaam ALMI Machinefabriek BV
KvK Nummer 060.62.575
Website ALMI.nl
Beschrijving onderneming ALMI probeert altijd voorop te lopen bij het toepassen van innovatieve bewerkingsmachines. Zo werden al aan het begin van de negentiger jaren de eerste bewerkingscentra geïnstalleerd voor onbemand (24/7) produceren. Feitelijk geldt voor alle aspecten van de bedrijfsvoering “innovatie = traditie”. Naast de toelevering, waarin ALMI uitblinkt in het lassen, verspannen, lasertechniek en assembleren, produceert ALMI ook eigen producten. ALMI is internationaal actief met een breed assortiment steenknippers, pijpuitslijpers en pijpuitklinkers. Deze producten worden wereldwijd verkocht via een omvangrijk dealernetwerk.
ALMI heeft een omzet van 6.5 miljoen euro op jaarbasis. Van de toelevering en de eigen producten wordt 25% van de omzet gehaald uit het buitenland. De eigen producten alleen zijn goed voor 2.444.000 euro op jaarbasis, 70 procent hiervan komt uit het buitenland.
Naam innovatie ALMI steenknippen tot wel 34% lichter knippen.
Beschrijving innovatie ALMI heeft een nieuwe lijn geïntroduceerd bestaande uit de AL15, AL30 en de AL33-Easy. De nieuwe lijn knipt door verbeterde en geoctrooieerde technieken tot maar liefst 34% lichter dan alle types welke op de markt zijn. De AL33 Easy is voorzien van een nieuw mechanisme dat werkt met één hendel die beide spindels tegelijk kan verstellen. ALMI streeft naar een duurzame en hoogwaardige kwaliteit. De nieuwe lijn “Het lichter knippen” wordt elektrolytisch verzinkt, hierdoor wordt een nog langere levensduur gecreëerd waardoor de steenknipper nog langer mee gaat. De oudere steenknippers waren gelakt en waren daardoor gevoelig voor oxidatie. De nieuwe lijn is elektrolytisch verzinkt en zijn daardoor beschermt tegen oxidatie.
Website innovatie http://www.almi.nl/nieuws/almi-zit-stil-...
Noodzaak en belang van deze innovatie ALMI maakt door de innovatie die geoctrooieerd is het op maat maken van stenen arbovriendelijk. Naast dat het snel en gemakkelijk is, hebben eindgebruikers minder kracht nodig om stenen te knippen. Eindgebruikers krijgen hierdoor minder last van fysiek ongemak en kunnen langer door. Klachten aan de schouder en elleboog zullen hierdoor afnemen. Doordat de nieuwe lijn zo makkelijk en recht knipt wordt ook het zagen overbodig, waardoor eindgebruikers geen vrijkomend stof inademen en lawaai van slijpen niet meer hinderlijk is voor de omgeving.
ALMI probeert het werk van de gebruiker aangenamer te maken. De gebruikers van de ALMI steenknippers beoefenen een zwaar beroep en met deze geoctrooieerde innovatie realiseert ALMI lichtere werkomstandigheden, in dit geval zelfs tot 34 procent.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel De AL33-Easy maakt gebruik van een geoctrooieerde techniek en knipt tot 20% lichter dan de concurrenten. De AL15 en AL30 knippen 34% lichter dan de concurrenten door de bestaande techniek te innoveren.
ALMI is constant bezig met de wensen van de eindgebruiker, hierdoor onderscheid het zich ten opzichte van de concurrentie. In plaats van zich te focussen op prijs, richt ALMI zich op het verbeteren van eigen producten door naar de eindgebruikers te luisteren. Feedback van klanten heeft een grote rol gespeeld in de innovatie “Het lichter knippen”.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact