Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

4PICO BV

PicoMaster UV Direct Writer

PicoMaster UV Direct Writer

Bedrijfsnaam 4PICO BV
KvK Nummer 17166941
Website www.4pico.nl
Beschrijving onderneming 4PICO is een kleine, technisch gedreven onderneming die zich tegenwoordig bezig houdt met op maat gemaakte UV LED verlichting en UV lithografie. Vanaf de oprichting in 2004 was 4PICO voornamenlijk actief in de Optische Media industrie. Maar door het verminderde gebruik van CD’s en DVD’s is hier sinds 2010 een abrupt eind aan gekomen. Een aantal jaren heeft 4PICO zijn technische kunnen verhuurd als engineerings bureau, maar onze harten lagen toch aan de lithografische kant. In 2014 zijn we gestart met de ontwikkeling van een nieuw lithografisch platform, onder de naam PicoMaster, welk wij in 2015 op de markt hebben gebracht.
Naam innovatie PicoMaster UV Direct Writer
Beschrijving innovatie De PicoMaster UV Direct Writer is een tool waarmee submicron structuren door middel van een laser in licht gevoelige lakken geschreven kunnen worden. De toepassingen van deze tool zijn legio. Denk bijvoorbeeld aan het creëren van veiligheids labels, zoals op de nieuwste euro biljetten, Fotonische devices, mems structuren, micro fluidische devices en de modernste microchips.
4PICO heeft voor het PicoMaster systeem een compacte optische module ontwikkeld. In combinatie met de door 4PICO ontwikkelde zoom lens zijn resoluties beschikbaar geworden die vergelijkbare systemen niet kunnen bieden. Deze optische module is zeer compact en robuust en eenvoudig uit te wisselen. Hierdoor zijn de kosten van aanschaf en onderhoud voor de eindgebruikers drastisch verlaagt.
Website innovatie www.4pico.nl/direct-laser-writers
Noodzaak en belang van deze innovatie Sinds 2004 is 4PICO actief in de markt voor lithografische productie machines voor optische media (CD/DVD schijfjes). Waarbij op hoge snelheid structuren onder de 0.5 micrometer in licht gevoelige lakken worden geschreven.
Sinds 2010 is de markt voor nieuwe machines tot stilstand gekomen waardoor we gedwongen werden om nieuwe markten te verkennen. De lithografische markt voor Direct Writers, die technologies dicht tegen de optische media aanzit, bestaat voornamenlijk uit universiteiten en onderzoeks centra. Deze markt kent al jaren dezelfde toeleveranciers zonder echt grote doorbraken. Vaak zijn de bestaande systemen gebaseerd op een samenvoeging van eenvoudig verkrijgbare componenten. De werkelijk gerealiseerde resoluties van deze system komen echter vaak niet onder de 1 micrometer uit. Indien onderzoekers toch kleinere structuren willen produceren zijn ze aangewezen op dure Electron Beam systemen.
Dankzij 4PICO's van de grond af nieuw ontwikkelde platform waarin een door 4PICO ontwikkelde zoom lens is toegepast die zeer hoge resoluties toestaat en tevens zeer robuust en onderhoudsvriendelijk is, geven we onderzoeks centra in de hele wereld toegang tot de mogelijkheid van het produceren van structuren tot 0.3 micrometer. Dit tegen een fractie van de kosten in vergelijking met een Electron Beam systeem. Hierdoor kunnen onderzoeks budgets en doorloop tijden flink verlaagt worden.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Op dit moment is de PicoMaster uniek in de markt. Het is de enige Direct Writer die, aangetoond, 0.3 micrometer structuren kan schrijven mbv een blauwe laser. Samen met de unieke nieuw ontwikkelde compacte optische module welke de onderhoudskosten en stilstand tijden drastisch verlagen is dit concept nooit eerder vertoond in de lithografische wereld.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact