Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Invented 4 Kids BV

Het gaat om twee innovaties: de Baby Shower Glove™ en de Tuby™ badcape.

Baby Shower Glove en de Tuby badcape

Bedrijfsnaam Invented 4 Kids BV
KvK Nummer 59638982
Website www.invented4kids.com
Beschrijving onderneming Invented 4 kids™ houdt zich bezig met het ontwikkelen en vercommercialiseren van nieuwe babyproducten. Hierbij verzorgt Invented 4 Kids™ het hele traject; vanaf het prille idee t/m het leveren van de uiteindelijke producten aan de babywinkels.
De ideeën voor nieuwe producten komen voornamelijk voort uit samenwerkingen met Universiteiten/hogescholen en worden ingezonden via het eigen geïnitieerde platform www.bestebabyidee.nl.
De organisatie van Invented 4 Kids™ is klein wat betreft personele bezetting (1,5 FTE) en kenmerkt zich dan ook door het zoveel mogelijk outsourcen van werkzaamheden en automatiseren van processen. Dit maakt de organisatie flexibel, snel en schaalbaar. Écht een organisatie anno 2018!
Naam innovatie Het gaat om twee innovaties: de Baby Shower Glove™ en de Tuby™ badcape.
Beschrijving innovatie Baby Shower Glove™ (winnaar Baby Innovation Award 2015)
Het merendeel van jonge ouders vindt het leuk om met hun baby te gaan douchen. Het is praktisch, het zorgt voor huid op huid contact met de baby en het maakt de baby al vroeg watervrij. Het lastige is dat baby’s onder de douche erg glibberig zijn. Hier heeft Invented 4 Kids™ de Baby Shower Glove™ voor ontwikkeld; een speciale badstof handschoen die je onderarm grotendeels bedekt. Zodra de Baby Shower Glove™ nat wordt, plakt de speciale badstof van de handschoen aan je arm en wordt je hele onderarm stroef. Zo heb je beter grip op je baby als je onder de douche staat.
Ogenschijnlijk lijkt de Baby Shower Glove™ een gewone badstof handschoen. In werkelijkheid zijn hier twee technieken gebruikt om de Baby Shower Glove™ goed te laten werken. Allereerst is de badstof gebreid in plaats van het gebruikelijke geweven badstof. Bij gebreide badstof zit er een polyester raamwerk in de stof. Ten tweede is de stof schuin gesneden. Door deze twee zaken te combineren is de stof van de Baby Shower Glove™ licht elastisch. Hierdoor kun je hem makkelijk aantrekken. Ten tweede, door aan de Glove te trekken, sluit de stof altijd aan op je onderarm. Dit is niet alleen goed voor de werking (de aanzuiging van de stof op de arm waardoor je arm stroef wordt en je beter grip op je baby hebt) maar ook om een 'one size fits all' product te creëren.


De Tuby™ badcape (winnaar Baby Innovation Award 2018)
Iedere jonge ouder herkent het gehannes met een badcape na het badderen van de baby. Je baby uit het badje tillen, in de badcape wikkelen zónder zelf nat te worden is iedere keer weer een uitdaging.
In samenwerking met de TU Delft verlengde Invented 4 Kids™ het traditionele model badcape met een ‘pootje’ dat je als een theedoek over je schouder slaat. Doordat dit pootje verzwaard is, blijft de badcape voor je hangen terwijl jij je baby in bad doet. Is de baby uitgebadderd, dan pak je hem op, legt hem tegen je aan en wikkelt hem snel en eenvoudig in de Tuby™ badcape. Zonder gehannes én zonder zelf nat te worden.
Website innovatie www.bestebabyidee.nl
Noodzaak en belang van deze innovatie De komst van de Baby Shower Glove™ heeft wel wat teweeg gebracht in het baby kado kanaal. Het wordt verkocht bij meer dan 250 winkels in binnen- en buitenland. In 2017 was de Baby Shower Glove™ het meest gegeven kraamkado in Nederland. Jaarlijks worden meer dan 25.000 jonge ouders er blij mee verrast. De Tuby™ badcape is nog maar enkele maanden op de markt en het is nu al duidelijk dat het dezelfde kant opgaat als de Baby Shower Glove™.
Bijdrage aan een betere wereld De badstof van de Baby Shower Glove™ en de Tuby™ badcape is gemaakt van biologisch katoen en worden in eigen beheer bij een atelier in Turkije, op faire wijze geproduceerd. Invented 4 Kids™ werkt samen met een sociale werkplaats in Nederland en doneert producten aan de goede doelenstichting Slimme Boefjes.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel De Baby Shower Glove™ is enig in z’n soort. Er is niets op de markt waarmee je beter grip op je baby hebt tijdens het douchen.
Het probleem van het gehannes met een badcape na het badderen met je baby probeert het Engelse product Cuddle Dry ook op te lossen. Echter het gebruiksgemak, het leuke uiterlijk en de lagere prijs van de Tuby™ badcape zal de Cuddle Dry snel doen vergeten.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact