Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Nieuws

Een prachtig resultaat

Opnieuw verrast door diversiteit en kwaliteit

Van volautomatisch en gezond zomerfruit op een stelling tot geactiveerd water. En van een koppeling met als basis een oude Griekse wetenschapper tot baby’s geholpen door blockchain. Ook dit jaar hebben zich weer een verscheidenheid aan innovatieve bedrijven gemeld voor de KVK MKB Innovatie Top 100. Om precies te zijn 249 bedrijven. De jury heeft het (ook) dit jaar niet makkelijk gehad.

Innovatie is hip, hot en happening

In juni werd bekend dat de innovatiekracht van Nederland in 2017 de sterkste groei van de afgelopen vijf jaar heeft gekend. Ook dit jaar houden we voor de tweede keer op rij de titel ‘innovatieleider’ samen met vijf andere EU landen. Ook op andere innovatieranglijsten scoorde Nederland goed. Een prachtig resultaat.

Inspiratie en voorbeelden

Ieder ondernemer werkt aan de toekomst van zijn bedrijf. Daarom staat innovatie hoog op de prioriteitenlijst van KVK. Om te kunnen vernieuwen als ondernemer, heb je de juiste ideeën nodig. Wij bieden inspiratie en veel voorbeelden van andere ondernemers. Hun successen en hun valkuilen. Bij vernieuwing is het hebben van relevante, onafhankelijke informatie belangrijk. Bijvoorbeeld over hoe je bepaalde stappen het best kunt aanpakken en waar je specialistische kennis vindt. Je hebt nieuwe kansen nodig, bijvoorbeeld de innovatiekansen waar grote bedrijven aan werken en waar jij als innovatief bedrijf in mee kan doen. Die linken wij via KVK Business Challenge aan elkaar. MKB-bedrijven hebben specialistische kennis, oplossingskracht en flexibiliteit. Grote bedrijven hebben de markt en de middelen, maar missen soms de slagkracht om te vernieuwen. Daarom werkt KVK Business Challenge zo goed.

Publieksprijs

Inmiddels zijn we druk bezig met de vierde editie die 15 oktober 2018 van start gaat. Dus neem een kijkje op onze site als je bijvoorbeeld een oplossing hebt voor Post.nl, een van de deelnemende grote bedrijven. Het vraagstuk is: hoe kunnen we ervoor zorgen dat de postbezorgers hun bussen efficiënter kunnen beladen? Maar ik dwaal af, terug naar de MKB top 100. Nieuw dit jaar is dat er naast de juryprijs ook een publieksprijs wordt uitgereikt. Iedere keer worden we opnieuw verrast door de diversiteit en de kwaliteit van de inzendingen. Ook dit jaar gaat de nummer 1 er uiteraard met de grootste eer vandoor. Maar ook alle 99 andere winnaars zijn terecht trots op een plekje in deze 13e MKB Innovatietop 100. Het laat zien dat je als bedrijf vooroploopt en innovatief bezig bent. Ik ben nu al benieuwd naar de inzendingen voor 2019.

Claudia Zuiderwijk,  Voorzitter Raad van Bestuur KVK

"Om te kunnen vernieuwen als ondernemer, heb je de juiste ideeën nodig."

Claudia Zuiderwijk, Voorzitter Raad van Bestuur KVK

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact