Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Zeven Overijsselse bedrijven in landelijke MKB Innovatie Top 100

Maar liefst zeven Overijsselse bedrijven staan dit jaar in de MKB Innovatie Top 100. Op donderdag 1 november 2018, werden zij door gedeputeerde Eddy van Hijum ontvangen op het Provinciehuis en in het zonnetje gezet.

Alle bedrijven in de landelijke Innovatie Top 100 hebben succesvolle innovaties doorgevoerd op het gebied van product, dienst, proces of organisatie. Deze innovaties zijn beoordeeld op hun originaliteit, impact, duurzaamheid en groeipotentie.

Van Hijum; ‘Innoveren is dé sleutel tot succes en daar zetten wij als provincie stevig op in. Ik feliciteer onze Overijsselse ondernemers van harte met deze prachtige erkenning. We mogen er met zijn allen heel trots op zijn dat zij in de top 100 staan!”

Overijsselse ondernemers

De zeven Overijsselse bedrijven zijn:

  • Teqram, Zwolle, onderdeel van Tollenaar Industries (nr 14 op ranglijst)
  • Fiberneering, Jasper Bouwmeester, Zwolle (nr 28 op ranglijst)
  • Use all energy, Bentelo (nr 41 op ranglijst)
  • Sqills Group, Alex Mul, Enschede(nr 44 op ranglijst)
  • ConstruSteel ERP Software, Jos Bonte, Den Ham (nr 45 op ranglijst)
  • Ipsum Energy, Peter de Bie, Enschede (nr 61 op ranglijst)
  • Roelofs Groep, Den Ham (nr 95 op ranglijst)

Achtergrondinformatie innovatieve bedrijven

Teqram
Het bedrijf heeft een gerobotiseerd vision-systeem ontwikkeld dat het mogelijk maakt om gestapelde en ongesorteerde metalen producten uit een bak, machine of pallet te verplaatsen en te sorteren.

Fiberneering
De productie van composiet producten is vaak duur en complex. Fiberneering ontwikkelde een 3D print proces om lichtgewicht, vezelsterke kunststoffen te produceren. Fiberneering stond vorig jaar ook in de Innovatie Top 100.

Use all energy
Het bedrijf ontwikkelde de Solar Heat Combi zonnepaneel. Dit paneel wekt uit zonlicht zowel elektriciteit als warmte op en geeft zowel overdag, ’s nachts als bij bewolkt weer voldoende warmte af om een warmtepomp te voeden met de benodigde thermische energie.

Sqills Group
Sqills maakt reizen met het openbaar vervoer aantrekkelijker met haar S3 Passenger software platform. Hiermee kunnen reizigers gemakkelijk zelf online tickets reserveren, boeken, wijzigen en annuleren. Het S3-systeem wil graag de standaard-aanpak worden voor de internationale rail industrie.

ConstruSteel
ConstruSteel heeft een app ontwikkeld voor logistieke werkzaamheden rondom bouwprojecten. De applicatie kan snel zowel inkomende als uitgaande vrachten op detailniveau verwerken. Het complete logistieke proces wordt simpel afgehandeld.

Ipsum Energy
Slimme meters dragen bij aan kennis over het totaalverbruik, maar om consumenten blijvend te motiveren om energie te besparen, willen ze vooral weten welke apparaten energieslurpers zijn. De Ipsum-module werkt op basis van informatie uit de slimme meter en herkent de elektrische apparaten. De data worden overzichtelijk gepresenteerd in de app Slim Inzicht. De consument krijgt zo permanent feedback over het energieverbruik van zijn apparaten.

Roelofs Groep
De Roelofs Groep uit Den Ham heeft duurzaamheid centraal gesteld in haar strategie. Om duurzaamheid concreet te maken heeft men het ‘Roelofs Kompas’ ontwikkeld. Het Roelofs Kompas maakt duurzaamheid meetbaar voor infrastructurele projecten, programma’s en bedrijven. Het kompas geeft concrete handvatten om zowel in de interne organisatie als in externe projecten duurzaamheid en klimaatneutraliteit te integreren en duurzaamheidsmaatregelen concreet te maken

MKB Innovatie Top 100

De MKB Innovatie Top 100 wordt jaarlijks georganiseerd door KVK. Eind september werd voor de dertiende keer de ranglijst bekend gemaakt met 100 concrete innovaties die het Nederlandse MKB heeft gerealiseerd. Aan de MKB Innovatie Top 100 van KVK is geen geldprijs verbonden. De ranglijst geeft een goed beeld van de innovatieve kracht van het MKB.

Op de foto staan van links naar rechts: Frans Tollenaar (Teqram), Marcel Grit (Roelofs Groep), Eddy van Hijum (Gedeputeerde Economie), Jos Bonte (ConstruSteel), Peter de Bie (Ipsum Energy), Janika Horvath (Kamer van Koophandel), Alexander Mul (Sqills Group), Jasper Bouwmeester (Fiberneering)

Op de foto staan van links naar rechts: Frans Tollenaar (Teqram), Marcel Grit (Roelofs Groep), Eddy van Hijum (Gedeputeerde Economie), Jos Bonte (ConstruSteel), Peter de Bie (Ipsum Energy), Janika Horvath (Kamer van Koophandel), Alexander Mul (Sqills Group), Jasper Bouwmeester (Fiberneering) 

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact