Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Dementia-App, 26e plaats MKB Innovatie Top 100 2016

Assistent voor mensen met dementie en mantelzorgers

Het leven met dementie dragelijker maken. Dat is de drijfveer van de ontwikkelaars van de Dementia-App. Zij kwamen zelf met dementie in aanraking omdat hun moeder erdoor getroffen werd. Een nieuwe wereld ging voor hen open. Al snel kwamen zij tot de conclusie dat techniek behulpzaam kan zijn om het leven van de patiënt en de mantelzorger plezieriger te maken. Zo ontstond de Dementia-App.

Ontzorgen

De Dementia-App helpt bij het ontzorgen van mensen met dementie en hun directe omgeving. De app heeft verschillende functionaliteiten. Denk aan een agenda om dagritme en structuur aan te brengen in het leven van de gebruiker. Mantelzorgers kunnen deze op afstand bijhouden. Via beeldbellen kan er eenvoudig en geregeld contact zijn. De app bevat ook een fotoalbum om samen dierbare herinneringen door te bladeren. In digitale tijdschriften biedt de app onder andere informatie over dementie, zorg en onderzoek. De gebruiker van de app kan geheugenspellen spelen, of het Polygoon journaal bekijken. In het logboek kunnen mantelzorgers en familieleden elkaar op de hoogte houden van hun dagelijkse ervaringen met de gebruiker. De app bevordert sociaal contact en betrokkenheid zodat de kwaliteit van het verwarde leven behouden blijft.

Langer thuis

De verwachting is dat mensen met dementie langer thuis kunnen blijven wonen als zij daarbij adequaat worden ondersteund door technologie en mantelzorg. De Dementia-app is hierbij een onmisbare en eenvoudig te gebruiken hulpmiddel.

Dementia-App

Logo Dementia-appWeesp

Facebook Twitter 

Website

App getoond op een tablet

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact