Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

ZON Energie Ontwikkelingsbedrijf BV, 36e plaats MKB Innovatie Top 100 2015

Hero the Heatmatcher speelt in op de toekomstige vraag naar warmte en warm water

Wij stellen u voor aan Hero de HeatMatcher. Uw eigen digitale huismeester of iets moderner uw robot. Hero creëert een ideale afstemming tussen vraag en aanbod van duurzame energie. Dankzij Hero’s unieke kunstmatige intelligentie. Hero bestudeer uw (woon)gebouw, de weersvoorspelling en het historische en toekomstige gedrag van uw bewoners en gebruikers. Zo weet Hero precies hoeveel warmte en warm tapwater er nu, maar ook mórgen moet worden geleverd. Hero zorgt ervoor dat alle beschikbare duurzame bronnen optimaal worden benut en precies de energie leveren die nu en straks nodig is. Dat maakt de duurzame cirkel rond.

Smart grid

Hero vertegenwoordigt wat we vandaag de dag een smart grid noemen, met de potentie om mondiaal een grote rol te spelen in de smart city omgeving. Hero laat  duurzame energie installaties tot 25% efficiënter werken. Dit betekent dat Hero zorgt voor een verlaging van de inkoop van primaire energie, een verlaging van de CO2 uitstoot en daarmee bijdragen aan een duurzamere wereld.

Vraag naar warmte koppelen aan weersvoorspellingen

De technieken achter Hero zijn niet nieuw. Wat wel uniek is, is het koppelen van de toekomstige vraag naar warmte en warm tapwater aan het weerbeeld van morgen. Want stel, vandaag is het een mooie zonnige dag, morgen verwachten we een bewolkte dag. Met die kennis slaat Hero alvast extra duurzaam verwarmd tapwater op in een extra buffervat, zodat wij mórgen geen water met aardgas of elektriciteit hoeven te verwarmen. Hero zorgt daarmee voor nog minder gebruik van fossiele brandstoffen, verlaagt daarmee de inkoopkosten energie, verlaagt daarmee de CO2 uitstoot, maakt gebouwen toekomstbestendig, met behoud van vastgoedwaarde.

Met kennis van de warmte en warm tapwatervraag van morgen, de kennis van het toekomstige weer, de benodigde warmte en warm tapwater maximaal opwekken met duurzame energie, dat is wat Hero, de HeatMatcher doet!

ZON Energie Ontwikkelingsbedrijf BV

Logo Zon Energie OntwikkelingsbedrijfSpanbroek

Facebook  LinkedIn

Website

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact