Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Yalp, 96e plaats KVK Innovatie Top 100 2019

Memo Activity Zone: gamen, buiten spelen én educatie

Het indoor gamen naar buiten halen, dat is wat innovatief speeltoestellen bedrijf Yalp met haar interactieve producten wil. Een ‘New Way To Play’ noemen ze het. Sinds de komst van tablets en spelcomputers blijven veel kinderen binnen en bewegen minder. Met de Memo Activity Zone brengt Yalp de game wereld naar buiten en combineert het met educatie. Goed voor de ontwikkeling en gezondheid van kinderen. En met uiteenlopende toepassingsmogelijkheden zoals in het onderwijs, speeltuinen of voor mensen met een beperking.

De Memo Activity Zone bestaat uit zeven pilaren, waarvan één hoofdpilaar. Alle pilaren hebben 360° touchscreens en bevatten sensoren en duizenden gekleurde leds.  Door het gebruik van een polycarbonaat omhulling is het toestel vandalismebestendig. Het ingebouwde klimaatsysteem reguleert temperatuurschommelingen tussen -20 tot 40 graden. Ook heeft het toestel een internetverbinding. Waardoor de klant speelstatistieken kan monitoren en speeltijden en volume kan wijzigen. Yalp voert op afstand game updates uit en lost problemen op. Deze innovatie is energiezuinig en gaat lang mee, verzekert oprichter Ben Admiraal. Een mogelijke doorontwikkeling is integratie van zonnepanelen.

Meer dan ‘fun’ alleen

De combinatie van sport, spel én educatie maakt dit speeltoestel uniek. Het biedt verschillende soorten spellen aan, op verschillende niveaus spelen. Zoals rekenen, taal of geschiedenis. De spellen ontwikkelt Yalp samen met scholen, in Nederland en Amerika.

Bewezen innovatie

Vanaf 2014 laten de omzetcijfers jaarlijks zien dat er in een behoefte wordt voorzien. Waarvan een kwart afkomstig is uit het buitenland.

Yalp

Logo YalpGoor

Facebook Twitter LinkedIn

Website

Kinderen spelen met de Memo Activity Zone

Teamfoto Yalp

Team Yalp

Goed gevoel

"Wij hebben enorm veel plezier gehad van de KVK Innovatie Top 100 nominatie en het heeft ons mooie dingen gebracht. Door onze deelname zijn we o.a. benaderd door het “Weekend van de Wetenschap” en hebben hiervoor een leuk en leerzaam weekend bij ons op kantoor georganiseerd om mensen kennis te laten maken met onze interactieve producten. We zijn weliswaar niet hoog geëindigd, maar voor ons was een plekje in de top 100 al een mooie prestatie. Bij Yalp kijken we er in ieder geval met een goed gevoel op terug."

Steffanie Hoek, Yalp

Aanvullende informatie

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact