Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Wyli Tension Disc, 67e plaats MKB Innovatie Top 100 2015

De Wyli Tension Disc hoort in de gereedschapskist van elke staalbouwer

In 2014 werd de Wyli Tension Disc genomineerd voor de Nationale Staalprijs. De jury zei daarover: “Deze eenvoudige bout met a-symetrische volgring maakt van het spelingsvrij monteren van stabiliteitsverbanden kinderspel. De diagonalen staan in een handomdraai op spanning zonder spansystemen en zonder aflassen. Creativiteit en inventiviteit hoeven niet altijd van grote afmetingen te zijn. Dit kleinood hoort in de gereedschapskist van elke staalbouwer.”

Stelsysteem staalbouw

De Wyli Tension Disc is een uniek gepatenteerd stelsysteem voor de staalbouw. Het wordt gebruikt voor het spelingvrij monteren van windverbanden in gevels en daken. Bij staalconstructies worden de verschillende onderdelen doorgaans gemonteerd d.m.v. boutverbindingen. Speling op de gaten is bijna onontkoombaar en meestal geen probleem. Alleen bij windverbandschoren is dit niet wenselijk en bij constructies waar dit echt een probleem is wordt dit dan opgelost met dure wartelsystemen. De Wyli is een mooiere, snellere en goedkopere oplossing.

Geïntegreerd in boutverbinding

Tegenwoordig hoeft vanwege de nauwkeurigheid waarmee staalconstructies getekend en gefabriceerd worden en het veel nauwkeuriger plaatsen van de ankers de verstelbaarheid over het algemeen niet groter te zijn dan zo'n 4 mm. Gebruikelijk is om de windverbanden op tekening wat korter te houden in verband met de speling op de boutgaten. Dit moet gewoon zo vastgehouden worden. Alleen het gat in de montageplaat moet groter, maar alle hart op hart afstanden blijven hetzelfde als wat men gewend is te tekenen. De Wyli is volledig geïntegreerd in de boutverbinding en valt dus optisch niet op. De montage vergt geen extra tijd en is eenvoudig. Montage achteraf in bestaande slappe windverbanden, is eveneens mogelijk.

Corrosiebestendig

De Wyli Tension Disc is corrosiebestendig door toepassing van het Zink-Nikkel proces, milieuvriendelijk en voldoet aan alle Europese eisen. Behalve in de staalbouw is het systeem ook toe te passen in onder andere de machinebouw, stellingbouw en andere industriële toepassingen.

Wyli Tension Disc

Logo Wyli Tension Disc Urk

Website

Een stapel Wylies

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact