Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Watter BV, 54e plaats MKB Innovatie Top 100 2013

Zeer krachtig desinfecteermiddel

Het vervangen van schadelijke desinfecteermiddelen (bijv. formaline en waterstofperoxide) door een duurzaam alternatief.  Het Watter-systeem produceert op locatie een zeer krachtig desinfecteermiddel door middel van elektrochemische activering van water en zout. Het basisprincipe van de techniek komt uit de Sovjet ruimtevaartsector en dit is door Watter in 2008-2010 doorontwikkeld naar de huidige stand van de technologie.

Toepasbaarheid

Deze techniek is toepasbaar overal waar bacteriën, virussen en schimmels een probleem vormen voor de hygiëne. Deze manier van desinfecteren wordt inmiddels toegepast voor oppervlakten, ruimtes, groentes, fruit, gewassen, voedsel en ook water. De sectoren waarin het grootschalig wordt toegepast is de pluimveesector en de medische sector (ziekenhuizen). 70% van de Nederlandse eieren en kuikens worden gedesinfecteerd met Watter. Ook zijn er pilotprojecten opgezet voor het desinfecteren van bloembollen.

Effecten

  • Productie op locatie
  • Tijdsbesparing
  • Veilig in gebruik
  • Zelfvoorzienend

Praktijkvoorbeeld:

Het is Watter gelukt om formaline te vervangen in de uitkomstkast van een broederij. Dit is beter voor mens, dier en milieu. Een bijverschijnsel is dat de kuikens hun originele (wittere) kleur behouden in plaats van dat ze geel gemaakt worden door de formaline. Deze impact wordt gezien als een revolutie en inmiddels krijgen meer dan 450 pluimveehouders in Nederland en Duitsland alleen nog Watter witte kuikens.

Watter BV

Assen

Facebook  LinkedIn

Website

Watter systeem

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact