Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

WE CANTEEN, 81e plaats MKB Innovatie Top 100 2014

Beleving en eetplezier in het bedrijfsrestaurant!

Ondernemers De Reuver en Van Leeuwen introduceerden in 2011 WE CANTEEN. Ze lieten zich inspireren door concepten in Azië, vooral Singapore. Daar troffen ze foodcourts aan op universiteiten waar een keur aan plaatselijke ondernemers ambachtelijke gerechten aanbood, die ter plekke werden bereid. Beleving en eetplezier verzekerd!

Lokale cateraars en horecaondernemers

Het tweetal richtte WE CANTEEN op, een concept dat werkt met lokale cateraars of horecaondernemers (nu al ruim 300) die in bedrijfsrestaurants of kantines verse gerechten bereiden en persoonlijk aanbieden. Ondernemers die goed staan aangeschreven in een bepaalde regio worden uitgenodigd om deel te nemen. Veel plaatselijke ondernemers willen graag meedoen en ook de belangstelling van de opdrachtgevers neemt toe. Kantines en bedrijfsrestaurants worden omgetoverd tot een plek waar lokale ondernemers afwisselend hun specifieke producten ieder op hun eigen manier aanbieden. Daardoor ontstaat een gezellige plek waar mensen kunnen genieten van écht lekker eten.

Seizoens- en streekproducten

Doordat WE CANTEEN samenwerkt met lokale cateraars wordt rekening gehouden met 'people, planet, profit'. De cateraars werken veel met seizoens- en streekproducten en hebben gemiddeld veel minder waste dan de grote cateringbedrijven in het land. Bovendien wordt door de samenwerking met lokale cateraars een link gelegd tussen bedrijven en universiteiten en wordt het MKB gestimuleerd. Het cateringconcept heeft een Misset Catering Award gewonnen in de categorie 'meest innovatieve concept van Nederland'.

WE CANTEEN

Amsterdam
 

Facebook Twitter LinkedIn

Website

Kok snijt komkommers

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact