Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Vitility International, 69e plaats MKB Innovatie Top 100 2016

Technisch geheugensteuntje voor medicijngebruik - Smart pill box

Het dagelijks leven voor mensen makkelijker en aangenamer maken met handige producten, dat is de missie van Vitility. Klanten zijn veelal mensen met een (chronische) aandoening of beperking, maar ook voor een bredere doelgroep heeft Vitility aansprekende producten. Eind 2015 lanceerde Vitility de Smart Pill Box, een slimme pillendoos, ondersteund met een App.

Pill Buddy App

Tijdens een Europese beurs voor gezondheidsproducten, februari 2016 in Cannes, werd de Smart Pill Box onderscheiden als meest innovatieve, nieuwe product. Veel mensen hebben dagelijks pillen nodig. Vaak verschillende medicijnen die op bepaalde momenten van de dag, en in de goede volgorde, ingenomen moeten worden. Er zijn heel veel verschillende doosjes op de markt om deze dagelijkse routine gemakkelijk te maken. Vitility heeft een eigen doosje bedacht met verschillende kleuren en stickers, dat ook zonder App goed te gebruiken is. Voor mensen die wel handig zijn met de smartphone, maar moeite hebben om medicijnen consequent in te nemen, heeft Vitility de Pill Buddy App ontwikkeld. Zodra de informatie is ingevoerd houdt de App voor de gebruiker bij wanneer het medicijn in een bepaald gekleurd vakje ingenomen moet worden, en ook wanneer medicijnen weer bijbesteld moeten worden.

Driemaal 40

De geschiedenis van het familiebedrijf gaat 40 jaar terug. Vitility is in een modern pand in Gilze (NB) gevestigd, en beschikt met ruim 40 eigen medewerkers over eigen productontwikkeling, marketing en logistiek. Via een uitgebreid dealernetwerk (meer dan 800 verkooppunten) zowel in de dagelijkse boodschappen winkels alsook diverse grotere en gespecialiseerde webshops, apotheken en zorgaanbieders vinden de producten hun weg naar de klant. Inmiddels is de verkoop uitgebreid naar ruim 40 landen.

Vitility International

Logo Vitility InternationalGilze

Facebook Twitter YouTube

Website

Weergave van de mogelijkheden van de smart pill box

Bijlagen

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact