Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Virtual Proteins BV, 9e plaats MKB Innovatie Top 100 2013

3D-model bij complexe hersenoperaties

VPML Neuro ondersteunt neurochirurgen bij het plannen en uitvoeren van complexe open hersenoperaties. Het systeem bestaat uit een standaard computer met grafische kaart en een groot 3D-scherm. Binnen enkele seconden maakt hij een 3D-model van afbeeldingen die met een MRI of CT-scan van de patiënt zijn gemaakt. De neurochirurg kan naar en door dit model heen kijken en zo zijn strategie bepalen, de patiënt uitleggen wat er gaat gebeuren en zelfs tijdens de operatie checken of de chirurg op de juiste locatie aan het werk is.

Risico's voor de patiënt verkleinen

Ook voor neurochirurgen in opleiding is VPML Neuro zeer waardevol. Het systeem helpt de voorbereidingstijd van hersenoperaties behoorlijk te verkorten, brengt betere inzichten en de beste oplossingen die risico's voor de patiënt verkleinen en zorgt zo voor besparing van tijd en geld in de gezondheidszorg.

Uniek en revolutionair

VPML Neuro is uniek en revolutionair in de wereld van de neurochirurgie. Het bedient de neurochirurg zowel in de voorbereidingen als tijdens de operatie razendsnel en eenvoudig van prachtig heldere en gedetailleerde stereomodellen van de patiënt. Deze modellen kan hij draaien en inzoomen en positioneren in lijn met de patiënt (zowel op de operatietafel als in lijn met het zicht door de operatiemicroscoop). Hierbij kan de neurochirurg kiezen welke weefsels hij wil zien, zoals bloedvaten, hersenweefsel, huid of schedel. De chirurg kan weefsel half transparant maken om dieper in het hoofd te kijken dan hij normaal bij de patiënt zou kunnen doen tijdens de operatie. Het biedt hem daarnaast de mogelijkheid om aan de hand van een 3D model eenduidig te overleggen met collega neurochirurgen over de te voeren operatiestrategie. Door de stereoprojectie en interactietools kan hij levensecht "in" de virtuele 3D patiënt specifieke details aanwijzen.

Virtual Proteins BV

Eindhoven
 

Facebook Twitter LinkedIn

Website

3D-model bij hersenoperaties

Lees meer:

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact