Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

ViriCiti, 51e plaats MKB Innovatie Top 100 2018

Intelligenter energiesysteem voor elektrisch vervoer

Klimaatdoelstellingen komen steeds dichterbij. Veel landen en steden stimuleren projecten om uitstoot van uitlaatgassen te beperken. Milieuzones doen hun intrede. Het aandeel elektrische bussen en trucks groeit gestaag. Een slimme en  efficiënte uitvoering van elektrische operaties wordt daarmee steeds belangrijker. ViriCiti is een IT bedrijf, gespecialiseerd in het monitoren van elektrische bussen, trucks en laadstations. ViriCiti is nu ruim 5 jaar actief en heeft inmiddels wereldwijd klanten binnen de industrie, logistiek en overheid.

Pieken en Dalen

Naast het monitoren van laadstations en voertuigen, focust ViriCiti zich ook op slim laden. ViriCiti koppelt hierbij voertuigdata (batterij, voertuigefficiëntie), routeinformatie (drukte, tijden, routeplanning) en laadstations (laadsnelheid en –intensiteit). Zo zorgt ViriCiti er voor dat de klant optimaal gebruik kan maken van pieken en dalen in beschikbare energie en de vraag op dat moment.

25% meer inzet

Sinds de start in 2012 is het bedrijf flink gegroeid, het team bestaat nu uit zo’n 30 medewerkers vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam en twee saleskantoren in de Verenigde Staten. Vele fabrikanten en vervoerbedrijven gebruiken inmiddels software van ViriCiti en in totaal zijn er nu ruim 700 voertuigen en laadstations aangesloten op het framework. Met slimme toepassingen van real-time data, worden elektrische operaties geoptimaliseerd en financieel rendabel. Zo verhoogt ViriCiti de inzet van voertuigen met 25%.

ViriCiti

ViriCiti logo Amsterdam

Facebook Twitter LinkedIn

Website

ViriCiti platform op laptop en mobiel

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact