Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Vinovo BV, 98e plaats KVK Innovatie Top 100 2019

Van ei naar kip

Op zoek naar de nieuwste techniek om een ei uit te broeden? Dan ben je bij Vinovo aan het juiste adres. Zij bieden een volledig scala aan automatisering voor het hele proces. Van ontvangst van het ei tot het moment dat de kuikens de broederij verlaten.

De nieuwste loot aan de stam is de Vinovo Select Line. Deze productielijn verbetert de nauwkeurigheid en hygiëne tijdens het vaccineren van eieren.

Juiste compartiment

De machine vaccineert als eerste de eieren die levende embryo’s bevatten. De Vinovo Select Inject ™ tilt deze eieren voorzichtig op en positioneert elk ei in een perfecte loodrechte positie onder het injectiegereedschap door middel van een gepatenteerde eierhouder. Die plaatst de punt van de naald precies  in het juiste compartiment in het ei (amnionholte of embryo) om het vaccin af te geven. De mogelijkheid om de naalddiepte aan te passen op basis van de eivorm verbetert verder de nauwkeurigheid van de plaatsing van het vaccin en dus de bescherming van de vogels.

Gezondere vogels

De niet-levensvatbare eieren (bijvoorbeeld onvruchtbaar en eieren met dode embryo's) gaan naar een aparte afvalkamer waar verdere behandeling plaats vindt. Belangrijke winstpunt van dit proces is dat eieren met dode embryo’s niet meer in aanraking komen met gezonde eieren. Dit voorkomt de verspreiding van ziekteverwekkers. Het resultaat mag er wezen! Beter beschermde en gezondere vogels met minimaal gebruik van medicijnen / antibiotica. Dat draagt wereldwijd bij aan de gezondheid van de mens.

Vinovo BV

Logo Viscon's-Gravendeel

Website

	Vinovo Select Line

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact