Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Villagepump BV, 70e plaats MKB Innovatie Top 100 2013

Schoon drinkwater voor iedereen

Schoon drinkwater voor iedereen voor een lage prijs. De Villagepump zuivert, louter op handkracht, 500 liter water per uur. Dit water voldoet aan de strenge eisen die de WHO (World Health Organisation) aan drinkwater stelt. De Villagepump filtert via een aantal stappen alle bacteriën en virussen uit het water.

Er wordt gebruik gemaakt van ultrafiltrage op basis van een membraan (proven technology, afkomstig van het NL bedrijf Pentair). Om te voorkomen dat het membraan verstopt, wordt er tijdens het pompen water onder druk opgeslagen in een drukvat. Zodra een bepaalde waarde is bereikt, wordt de waterkringloop omgedraaid en spoelt het membraam zich met grote kracht schoon.

Weinig onderhoud nodig

Door het regelmatig terugspoelen blijft de pomp langdurig (2 - 5 jaar) bruikbaar. De Villagepump heeft weinig onderhoud nodig en is zeer gebruiksvriendelijk. Door de herkenbare vormgeving refereert de pomp aan de klassieke dorpspomp. De Villagepump is geschikt voor water afkomstig uit rivieren, meren, opslagtanks, putten en bassins en is met name bedoeld voor ontwikkelingslanden.

Veilig drinkwater

Ongeveer 43% van de wereldbevolking ontbreekt het aan veilig drinkwater. Schoon en veilig drinkwater verbetert de leefomstandigheden. Een groot deel van ziektes en ook met name kindersterfte in ontwikkelingslanden wordt veroorzaakt door het drinken van vervuild water.

Lokale mogelijkheden

Door de eenvoudige technologie en hoge opbrengst van 500 liter per uur, is de Villagepump in staat om voor minder dan $ 0,01 een liter drinkwater te produceren. Dit biedt lokale ondernemers de mogelijkheden om met de Villagepump een waterwinkel/bedrijfje te beginnen.

Villagepump BV

Amsterdam

Facebook  

Website

Villagepump

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact