Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 KVK Impact Award

Vier innovatieve bedrijven uit Flevoland in MKB Innovatie Top 100

Vier Flevolandse bedrijven staan in de MKB Innovatie Top 100 van 2015. Alle reden voor gedeputeerde Jan-Nico Appelman om ze uit te nodigen op het provinciehuis en ze met deze prestatie te feliciteren.

Drie MKB’ers waren op 19 november van de partij bij de provincie: Upfall, Wyli en Splaire Development. Drie verschillende bedrijven die in elk geval één ding gemeen hebben: hun enorme gedrevenheid om te innoveren. Het vierde bedrijf HMC – Hydrographic and Marine Consultants kon er niet bij zijn. Gedeputeerde Jan-Nico Appelman verraste directeur Ton Bos een week eerder al tijdens een werkbezoek met een bloemetje.

Douche van Upfall BV

Upfall BV heeft een upcycle douche ontwikkeld, waarbij het water gedeeltelijk hergebruikt wordt. Het systeem voegt alleen een geringe hoeveelheid ’nieuw‘ water toe om de douche op temperatuur te houden en het water te verversen. Een speciaal filter en een uv-lamp zorgen ervoor dat het gebruikte water weer schoon wordt. Met de upcycle douche kan tot 90 % bespaard worden op douchekosten, terwijl er drie keer zoveel water uit de grote hoofddouche komt. René Betgem: “De duurzame douche zal ook verkocht worden via BeterBad, dat een productielijn hiervoor opzet in Dronten. Vanuit hotels, cruiseschepen sportcentra en particulieren is er al volop belangstelling voor deze superzuinige douche.”

Stelring van Wyli

Wyli heeft een bijzondere stelring ontwikkeld. Deze is ontstaan vanuit de staalbouw en ondertussen toegepast in vele staalconstructies in Nederland maar ook daarbuiten waaronder België, de Nederlandse Antillen, Nigeria en het Midden Oosten. Met dit gepatenteerde systeem kunnen windverbanden in gevels en daken spelingvrij gemonteerd worden. Erik Gerssen: “Dit systeem wordt inmiddels niet alleen meer in de staalbouw toegepast, maar ook in de houtbouw, stellingbouw, machinebouw en andere industriële toepassingen waarin het als stelring wordt gebruikt. Op heel veel plekken dus.” In 2014 is de Wyli Tension Disc genomineerd voor de Nationale Staalprijs.

Splaire-dongel voor schermboodschappen

Splaire Development heeft de slimme Splaire-dongel ontwikkeld. Hiermee kunnen op elk digitaal beeldscherm (reclame)boodschappen en campagnes geplaatst worden. Grote en kleine organisaties en particulieren kunnen via het online Splaire-platform op zelf gekozen tijdstippen en locaties uitzenden. Lub Kramer: “De schermeigenaar, bijvoorbeeld een supermarkt, keurt de boodschap goed met zijn telefoon of computer. Heel simpel en snel dus.” Het unieke, krachtige en snelle communicatienetwerk is te gebruiken als informatienetwerk, voor prikkelende campagnes en informatiedeling tussen regio’s, organisaties en individuen. Door het delen van middelen kunnen betrokken partijen er direct profijt van hebben.

Bron: Provincie Flevoland

Foto: Vlnr. de heren Kramer, Appelman, Gerssen, Böhne, Betgem en Weijers (KvK).

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact