Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Vexx BV, 89e plaats MKB Innovatie Top 100 2016

Natuurlijke Smoothies in gedroogde vorm

Verse smoothies zijn populair, en met keukenmachines zoals blenders is dit redelijk snel te maken van vers fruit en verse groenten, maar toch best bewerkelijk. Als je onderweg snel iets wil nemen, kom je al snel terecht in de kant-en-klaar fast food producten. Vexx BV heeft “High Performance Smoothies” ontwikkeld, die gemakkelijk en snel een gezond alternatief bieden.

Een natuurlijke smoothy snel klaar uit een zakje?

Gezondheid, duurzaamheid, gemak, betaalbaarheid zijn belangrijke trends in vrijwel alle markten. Zo ook in de “food”-sector. Vexx BV heeft natuurlijke smoothies ontwikkeld in gedroogde vorm, waarbij biologische grondstoffen uit een zakje door de consument eenvoudig gemengd worden met 500 ml water. De smoothies bevatten volgens Vexx alle nutriënten zoals vitamines, mineralen en vezels die een mens nodig heeft om tot 6 uur optimaal te functioneren. Vexx claimt hiermee een gezond alternatief te bieden voor de gewone fastfoodmarkt. Vexx is door de droge vorm in afgemeten zakjes handig onderweg, op school of op het werk. Als er vers water in de buurt is, kun je binnen 2 minuten beschikken over een smakelijke, gezonde smoothie, volgens Vexx. Zo’n verpakte maaltijd is door de droge vorm 6 maanden houdbaar, er is daardoor weinig kans op verspilling. Vexx bestaat voor 100% uit plantaardige ingrediënten en is gluten-, soja- en lactosevrij. Het poeder bestaat grotendeels uit boekweitmeel (koolhydraten), amandelmeel(vetzuren, proteïnen), lijnzaad(Omega 3) en vezels. Vexx is ook vrij van conserveermiddelen, kunstmatige smaakstoffen en pinda’s. In eerste instantie is Vexx beschikbaar in 2 smaken, chocola of banaan, er wordt gewerkt aan andere smaken.

Vexx, gezond alternatief voor “fast food”, snel alternatief voor “keukenwerk”

Bedrijven zijn steeds op zoek naar een nieuwe niche in het bestaande aanbod. Vexx lijkt er in geslaagd om een snel, gemakkelijk, gezond, duurzaam alternatief aan te bieden voor een maaltijd uit de keuken thuis of fast food onderweg.

Vexx BV

Vexx logo 's-Hertogenbosch

Facebook Twitter LinkedIn

Website

VEXX producten

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact