Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Ven Fasteners BV, 37e plaats MKB Innovatie Top 100 2016

Lubo Smart Lubrication: nieuwe oplossing voor oud probleem

Het optreden van koudlas oftewel ‘vreten’ bij roestvast stalen (RVS) schroefdraadverbindingen is een relatief oud en veelvoorkomend probleem. Op het moment dat een RVS bout in gaten of moeren wordt geschroefd kan er een dusdanige wrijvingswarmte ontstaan dat versmelting plaatsvindt. De bout raakt beschadigd en is niet meer te gebruiken, tenzij deze wordt gerepareerd met behulp van montagepasta. Ven Fasteners BV heeft een slim alternatief ontwikkelt voor dit probleem: de Lubo Smart Lubrication.

Duurzame schroefdraadverbinding

Lubo Smart Lubrication is een droge montagepasta die bij verkoop al op de bout is aangebracht. Tijdens gebruik smelt deze bij het ontstaan van wrijvingswarmte waardoor deze substantie vloeibaar wordt en het probleem van ‘vreten’ wordt voorkomen. Daarna keert de Lubo Smart Lubrication weer terug in zijn vaste vorm. De bout raakt niet beschadigd en kan verder gebruikt worden. Dit voorkomt reparatie met montagepaste achteraf. Schoonmaken van gereedschappen en repareren wordt hiermee ook overbodig. Een tijdsbesparing dus aangezien er met een hogere snelheid gemonteerd kan worden.

Het smeermiddel is gemaakt van natuurlijke grondstoffen en is milieuvriendelijk. Het kan gebruikt worden bij temperaturen tussen de -120 en 1400 Graden Celsius. Ook voldoet Lubo Smart Lubrication aan de FDA norm en is hiermee onder andere geschikt voor gebruik in de voedingsmiddelenindustrie.

Breed verkrijgbaar

Lubo Smart Lubricant is bij het merendeel van de Nederlandse groothandels verkrijgbaar. Het is inmiddels in grotere volumes leverbaar en ligt ook over de grens in de schappen bij internationale handelaren in Europa.

Ven Fasteners BV

Logo Ven Fasteners BV Hapert

Facebook Twitter 

Website

Bouten

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact