Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Vekoma Rides, 62e plaats MKB Innovatie Top 100 2013

Attractie van wereldformaat

De Flying Dutchman is een zogenaamde vliegende roller coaster ontwikkeld door Vekoma aan het eind van de jaren 90. Vekoma heeft de De Flying Dutchman nu weer verder doorontwikkelt naar een unieke achtbaanbelevenis door mogelijk te maken dat de achtbaanrit in een vliegende positie wordt gemaakt.

Vliegend de achtbaan over

In tegenstelling tot andere achtbanen waar de passagiers rechtop zitten, al dan niet onder of bovenop de baan, liggen de passagiers in de Flying Dutchman in een speciaal ontwikkelde stoel met opsluitsysteem. De passagiers stappen in een normale zitpositie in en vervolgens wordt gedurende het omhooggaan op de zogenaamde lift de gehele zitconfiguratie neergeklapt waarna de achtbaanrit in een vliegende positie, veilig en comfortabel wordt gemaakt.

Wereldwijd

Vekoma heeft deze doorontwikkeling veel onderzoek gedaan naar manieren waarop het lichaam veilig en comfortabel opgesloten kon worden. De attracties van Vekoma zijn te zien op alle grote amusementsparken ter wereld. Vekoma is een echte hidden champion. Bijzonder is dat het bedrijf de attracties zelf bedenkt, ontwikkelt en maakt. Veiligheidsprocedures spelen hierbij een cruciale rol.

Vekoma Rides

Vlodrop

Facebook  LinkedIn

Website

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact