Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Van werken in de ict naar webshop in wasbare luiers

Kidzatore op indebuurt.nl

Positieve impact op het milieu en op je baby. Daarom kiezen ouders steeds vaker voor een wasbare luier. Zo ook twee kersverse pappa’s die na vele merken wasbare luiers geprobeerd te hebben, besloten zelf de perfecte luier te ontwerpen. In 2019 veroverde Kidzstore een plaats in de KVK Innovatie Top 100. Op indebuurt.nl vertelt Jeffrey Scholten over zijn carrièreswitch:

De carrièreswitch van Jeffrey: van werken in de ict naar webshop in wasbare luiers

Als je het hebt over een carrièreswitch.. Je kunt wel stellen dat Jeffrey Scholten er een heeft gemaakt. Tot voor kort werkte hij fulltime als ict’er. Maar kijk waar hij zich nu hele dagen mee bezig houdt: met wasbare luiers. Best heel wat anders, toch? Wij hebben een praatje gemaakt met deze ondernemende Hengeloër.

We zagen weer activiteit in het pand (dat al een tijdje leeg stond) aan de Molenstraat 16.  Op de ramen zien we Kidzstore.eu staan. Wat zou hier gebeuren? We hebben het antwoord. Vanuit het pand runt Jeffrey er een webshop in duurzame baby-artikelen. Wat veruit het hardst loopt: wasbare luiers. We kunnen ons voorstellen dat je nu een vies gezicht trekt. De luier waarin je lieve baby zojuist flink heeft gepoept nog een keer gebruiken? Nah.. moet je dat wel willen? Ja dus, verzekert Jeffrey.

Inspiratie

Jeffrey en zijn kameraad Ramon van Groessen zijn het creatieve brein achter Kidzstore. De twee vrienden zijn allebei behoorlijk ondernemend en het leek ze leuk om er naast hun baan iets naast te gaan doen. Jeffrey had al eens meegedaan aan een proef met wasbare luiers in Hengelo. “Mensen worden steeds milieubewuster. Ik zag dat het een opkomende markt was. Het is mijn inspiratie geweest.” Jeffrey en Enschedeër Ramon begonnen zo’n anderhalf jaar geleden een webshop in duurzame baby-artikelen. Of het goed gaat? Dat kun je wel zeggen! De bestellingen komen in hoog tempo binnen.

Jeffrey heeft zelfs per 1 juni zijn vaste baan opgezegd en focust zich nu fulltime op de webshop. En er is dus sinds twee weken een winkel. Nou ja, geen echte winkel. Maar wel een plek waar je even binnen kunt lopen.

Verkeerd beeld

Veel mensen hebben nog een verkeerd beeld van wasbare luiers. Zien ze die hydrofiele luiers met grote speld van vroeger voor zich. Maar de wasbare luiers van nu kun je daar echt niet meer mee vergelijken. We zien heel veel soorten en maten luiers met vooral heel veel vrolijke printjes. Van dino’s, aapjes en flamingo’s bijvoorbeeld. Ze zijn er in alle kleuren van de regenboog, met klittenband of drukknoopjes en met dubbele lekgootjes. Jeffrey, zelf vader van 3 jonge kinderen, pakt een pocketluier voorzien van hip printje. “Kijk, deze is in maat verstelbaar. Van geboorte tot zindelijkheid kun je deze luier gebruiken.”

Honderden euro’s besparen

De voordelen van een wasbare luier? Ze zijn milieuvriendelijker. “Wegwerpluiers gooi je weg en de afvalberg stapelt zich op. Duizenden luiers gooi je weg in de jaren dat je baby in de luiers zit.” En kijk eens wat al die luiers samen kosten. Een pakket wasbare luiers – met zo’n 20 tot 25 luiers – koop je vanaf 300 euro. Ja, dat is veel om in één keer uit te geven. Maar tel maar ’s op wat je anders elke week aan luiers uitgeeft. “Je kunt er zo’n 1.000 tot 1.500 euro mee besparen”, zegt Jeffrey.

Nog een voordeel: in wegwerpluiers zitten chemicaliën en die zijn niet zo fijn voor de tere babybilletjes. Wasbare luiers zijn gemaakt van natuurlijke materialen en er zitten geen chemicaliën in.

En ook heel prettig: je kindje is een jaar tot anderhalf jaar eerder zindelijk. Hoe dat zit? In een wegwerpluier wordt het plasje van je kind snel geabsorbeerd. Maar plast je kindje in een luier van natuurlijke materialen, dan voelt dat niet prettig en wil je kindje eerder van de natte luier verlost worden.

Party met luiers

Jeffrey en Ramon hebben nog plannen genoeg. Ze gaan binnenkort ook presentaties geven in de Kidzstore – “een soort tupperware party’s maar dan met luiers” en webinars. En wat ze ook graag willen: proberen dat hun wasbare luiers in winkels komen te liggen.

Bron: Indebuurt.nl | Hengelo | Majorie Nijbroek
Foto: indebuurt.nl

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact