Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

VSParticle, 11e plaats MKB Innovatie Top 100 2016

Nanodeeltjes met een druk op de knop

Nanomaterialen heten ze, de minuscule deeltjes die nodig zijn als onderdeel van nieuwe producten en materialen. Onderzoekers spenderen een groot deel van hun tijd aan het ontwikkelen van deze nanomaterialen. VSParticle in Delft ontwikkelde een machine die deze deeltjes veel sneller produceert. Deze VSParticle Deeltjes Generator is niet alleen interessant voor de onderzoekswereld, maar ook voor de industrie. De Delfste start-up sleepte met haar gepatenteerde technologie al diverse prijzen in de wacht.

Ingewikkeld proces, simpel apparaat

Vijftien jaar lang werkte de Universiteit in Delft aan de technologie achter de Deeltjes Generator. Het apparaat dat VSParticle nu op de markt brengt, ziet er betrekkelijke eenvoudig uit. Het bedieningspaneel bestaat uit drie knoppen. Aan de ene kant van het apparaat gaat het te bewerken materiaal als vaste staaf naar binnen, waarna het er aan de andere kant in de vorm van nano-deeltjes weer uitkomt. Binnenin het apparaat vindt een natuurkundig proces plaats, waarbij het materiaal verdampt door spanning op elektroden te zetten. Dit levert zuivere nanodeeltjes op, in tegenstelling tot andere methodes waarbij chemicaliën nodig zijn.

Interessant voor productie

Het ontwikkelen van nieuwe slimme materialen is belangrijk voor het ontwikkelen van nieuwe producten in tal van industrieën (bijvoorbeeld elektronica of katalyse). Met de flexibele machine van VSParticle zijn onderzoekers in staat om veel sneller de benodigde nanomaterialen te ontwikkelen. Tegelijkertijd maakt de machine de stap naar industriële productie mogelijk, omdat de technologie gemakkelijker, goedkoper, maar ook sneller is.

VSParticle

Logo VSParticle Delft

Twitter LinkedIn

Website

VSParticle Deeltjes Generator

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact