Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Utec Composites BV, 14e plaats MKB Innovatie Top 100 2013

Duurzame lichtpanelen

S-lucent composiet laminaat is een nieuwe technogie die het mogelijk maakt led te integreren in composiet panelen, rand- en gevelelementen. Het laminaat is overdag glanzend wit is en 's-nachts lichtdoorlatend. Dit  geeft het een bijzondere architectonische dimensie.

Zowel de levensduur als de sterkte van het laminaat is door vezelversterking zeer groot. Het materiaal is eenvoudig te reinigen met een speciale graffitiverwijderaar

Toepassingen

De technologie is vooral toepasbaar in de weg- en waterbouw en de high maritieme sector. De combinatie van vormvrije composiet delen die 's nachts lichtdoorlaten bieden architecten een nieuwe dimensie in de weg- en waterbouw en de utiliteitsbouw.

Composiet & led verlichting

Composiet heeft een lange levensduur en een geringe massa. Dit maakt het gebruik van composiet in gevels en randelementen duurzamer dan traditionele materialen als staal en beton. Daarnaast vergroot het de toepassing van duurzame led systemen. Door integratie en ook de bescherming van de led verlichting door het zeer sterke composiet materiaal is het een laag energie alternatief met lange levensduur.

Utec Composites BV

Alkmaar

 

 

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact