Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Use All Energy BV, 41e plaats MKB Innovatie Top 100 2018

Maximaal rendement met de Solar Heat Combi Panels

Use All Energy ontwikkelde de Solar Heat Combi panelen uit het idee om méér energie uit een zonnepaneel te halen. Een PVT (Photo Voltaïsch Thermisch) paneel wekt uit zonlicht zowel elektriciteit als warmte op. De zonnepanelen geven zowel overdag, ’s nachts als bij bewolkt weer voldoende warmte af om een warmtepomp te voeden met de benodigde thermische energie. Het rendement van deze panelen ligt aanzienlijk hoger dan een traditionele lucht/water warmtepomp. En de gekoelde zonnepanelen leveren duidelijk méér energie op.

Voordeel op voordeel

De Solar Heat Combi panelen behalen niet alleen een hoog rendement. Esthetisch valt het nauwelijks op dat de zonnecollectoren flexibel gecombineerd zijn met (bestaande) PV-panelen. Het PVT-paneel wordt vrijwel onzichtbaar achter het zonnepaneel bevestigd, waardoor het dakoppervlak dubbel wordt gebruikt. Daarnaast is de aanschaf van een PVT-systeem goedkoper dan een los PV-systeem en een los zonneboilersysteem. Door een subsidie op de warmtepomp, mogelijk op de PVT-panelen, teruggaaf van de btw en een energielening maken de aanschaf van PVT-systemen al snel aantrekkelijk. Er zijn installaties leverbaar met een terugverdientijd van minder dan 10 jaar.

Het hoge rendement in combinatie met constructie- en systeemtechnische voordelen bieden volop mogelijkheden voor de toekomstige energietransitie voor woningen en bedrijfspanden. Grootschalige toepassing van deze PVT-panelen met een hoog rendement levert een aanzienlijke besparing van fossiele brandstoffen op. En dat belooft een zonnige toekomst voor het milieu en de gebruikers van deze panelen.

Use All Energy BV

Use All Energy logo Bentelo

Facebook Twitter

Website

Zonnepaneel tegen een stapel gehakte houtblokken

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact