Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Upfall BV, 93e plaats MKB Innovatie Top 100 2015

Douchen met 1 liter water per minuut

Royaal douchen terwijl er elke minuut 30 liter warm water op je neerdaalt vanuit een extra grote douchekop. Dat kan met het duurzame douchesysteem van Upfall met een daadwerkelijk gebruik van slechts één liter water per minuut. Het zorgt daarmee voor een flinke besparing op water. Daarbij is er veel minder gas nodig is voor het verwarmen ervan. Want voor het opwarmen van een liter water is zo’n vijf liter gas nodig. En omdat bij de verbranding van gas CO2 vrijkomt, draagt een lager verbruik bij aan CO2 reductie.

Vers water

Hoewel recycledouches al bestaan, geven die niet het schone gevoel van vers water. In de Upfall Upcycle is een microfilter en een uv-reiniger opgenomen. Het startverbruik is overigens drie liter, waarna elke volgende minuut maar één liter water wordt verbruikt. En na elke drie minuten douchen is het water weer geheel ververst. Haren en vuil blijven achter in een filter.

Maatwerk

De douche kan worden geïnstalleerd in woonhuizen, waar bijna de helft van de waterverbruik per dag via de douche gaat. Maar het systeem is ook geschikt voor plekken waar veel water wordt verbruikt, zoals hotels, cruiseschepen en sportscholen. Het systeem is ook op maat te maken en kan dan bijvoorbeeld dienen als stoomcabine voor meerdere personen.

Upfall BV

Logo Upfall Almere

Facebook Twitter LinkedIn

Website

Upfall douche in werking

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact