Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Twan Heetkamp Trailers BV, 26e plaats MKB Innovatie Top 100 2015

Transport koelen met de zon

Zonnepanelen combineren met remenergie, en op die manier trailers koelen? Zomaar een idee dat ontstond tijdens een gezellig feestje. Twee broers, de een actief in zonne-energie, de ander in transport bedachten het concept onder het genot van een biertje. Broer Twan, van Twan Heetkamp Trailers uit Venlo bracht de trailer op de markt onder de naam The New Cool.

Remenergie opslaan

De New Cool is een koeltrailer waarvan de koelmotor elektrisch aangedreven wordt. Hierdoor verbruikt de trailer geen diesel. Dit zorgt ervoor dat de trailer 100% emissieloos rijdt: er is geen uitstoot van CO₂, roet en fijn stof. De energie voor de koelmotor is afkomstig van opgeslagen remenergie. Een speciaal ontwikkelde as vangt de energie op die ontstaat door het remmen of wanneer de chauffeur het gaspedaal loslaat. Vervolgens wordt de vrijgekomen energie opgeslagen in een accupakket. Bovendien liggen er zonnepanelen op het dak van de trailer die de energie voor het systeem leveren. Omdat er geen gebruik wordt gemaakt van een dieselmotor, levert dit dagelijks een besparing op van ongeveer 30 liter diesel per trailer.

Geschikt voor stadsdistributie

Een bijkomend voordeel is dat de trailer stil is. Het geluid dat de trailer produceert is ongeveer 57 dB(A). Hiermee voldoet de New Cool ruim aan de Piek-norm. Hierdoor mag de vervoerder met de trailer in de stad ’s morgens eerder aanleveren en ’s avonds later. Dit leidt weer tot minder files. The New Cool is de eerste in zijn soort die zowel stil áls emissieloos is.

Twan Heetkamp Trailers BV

Logo Twan Heetkamp Trailers Venlo

Facebook LinkedIn

Website

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact