Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Travis BV, 18e plaats MKB Innovatie Top 100 2017

s’-Werelds eerste stem-vertaalapparaat met kunstmatige intelligentie

Travis Translator is een handzaam apparaat dat 80 gesproken talen verstaat, vertaalt en uitspreekt. ‘s Werelds eerste stem-vertaalapparaat met kunstmatige intelligentie is in februari 2017 wereldwijd gepresenteerd op het Mobile World Congress Barcelona 2017. Travis maakt het mogelijk om zonder beperkingen van Google Translate en zonder telefoon en apps te begrijpen wat er wordt gezegd in een gesprek met Koreaanse zakenpartners of met bijvoorbeeld een lokale taxichauffeur. Door de intelligente software zullen prestaties steeds beter worden naarmate het aantal gebruikers toeneemt.

Interactie

Travis is ontwikkeld door een ervaren team uit drie continenten: Rotterdam (Nederland), Boston / New York City (VS) en Shenzhen (China).  Alle inspanningen zijn gericht op één doel: de optimale face-to-face interactie tussen mensen. Door de versterkte speaker en ruis onderdrukkende microfoon kan je het apparaat gewoon op tafel leggen tijdens een gesprek, en verlies je geen oogcontact. Zo worden ook alle voordelen van non-verbale communicatie benut Toepassingen kunnen variëren van de backpacker op wereldreis tot de migrant in Europa en de zakenman die op pad is in China of Korea.

Taalbarrières

Travis zal bijdragen aan een wereld zonder taalbarrières, waar met iedereen gecommuniceerd kan worden. Travis is vooral interessant voor mensen die regelmatig naar plekken reizen waar weinig Engels wordt gesproken. Maar ook voor organisaties als conferentiecentra, internationale ziekenhuizen, vliegvelden en hotelgroepen biedt het veel mogelijkheden. De Travis wordt via crowdfunding wereldwijd al massaal besteld, ruim voordat de productie komende zomer start. Het eerste miljoen aan omzet is al in zicht zonder dat het product al op de markt is!

Travis BV

Logo Travis BV Rotterdam

Facebook Twitter LinkedIn

Website

Travis Translator

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact