Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Tracks Inspector, 48e plaats MKB Innovatie Top 100 2015

Digitale bewijsstukken onderzoeken nu ook toegankelijk voor rechercheurs

Tracks Inspector is gestart in 2014 en maakt software waarmee niet technische rechercheurs zelf digitaal bewijs kunnen onderzoeken.

Digitale Evidence Dashboard

Het Digitale Evidence Dashboard (DED) zorgt ervoor dat de kennis van digitale experts gedeeltelijk geautomatiseerd en geïntegreerd wordt in Tracks Inspector.  Hierdoor kunnen rechercheurs zelfstandig en eenvoudig digitaal bewijs doorzoeken. Belangrijk onderdeel van het DED zijn dashboards waarmee gebruikers interactief op een zeer intuïtieve maar wel doelmatige manier de bewijsmaterialen kunnen zoeken en verbanden kunnen ontdekken.

Wachttijd verwerken digitaal bewijs

Digitale sporen worden steeds belangrijker als bewijs in gewone misdaad, van fraude tot moord. De gemiddelde wachttijd voor het verwerken van digitaal bewijs varieert van weken tot meerdere maanden, afhankelijk van de beschikbaarheid van ervaren digitale experts. De digitale expertise labs zijn overbelast waardoor tactische rechercheurs soms maanden moeten wachten op onderzoeksresultaten. Dit veroorzaakt een aanzienlijke vertraging in de procesgang.

Tracks Inspector stelt nu rechercheurs in staat om zelf het bewijs te onderzoeken maar biedt daarbij nog weinig structuur aan. Het DED is een originele innovatie en heeft daarom in december 2014 een subsidie ontvangen vanuit het HSD Innovatiefonds van de Gemeente Den Haag.

Tracks Inspector

Logo TracksInspector Den Haag

Facebook Twitter 

Website

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact