Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Nieuws

Tien jaar MKB Innovatie Top 100

Wat we kunnen leren van succesvolle,innovatieve ondernemers.

Het midden- en kleinbedrijf is de slimme motor van de economie gebleken toen het minder goed ging met Nederland. Met de realisatie van innovaties hebben deze ondernemers hun omzet verhoogd, hun voortbestaan zeker gesteld of bestaande producten verbeterd. Zij joegen de economie aan met vernieuwingen. Wat drijft deze ondernemers om vernieuwend bezig te zijn? Wat geeft hen energie? En welke barrières komen ze tegen?

We hebben dit onderzocht door ondernemers uit de vorige edities van de MKB Innovatie Top 100 te vragen daarover te vertellen. En ze hebben ons niet teleurgesteld: we zijn getrakteerd op prachtige verhalen, vol met tips voor collega-ondernemers. In deze publicatie zijn de belangrijkste uitkomsten samengevat.

Nederland loopt voorop

Als het om innoveren gaat, loopt Nederland echt voorop. Innovatie levert de meeste ondernemers ook succes op, zo blijkt uit ons eerste onderzoek uit 2014 onder 700 innovatieve ondernemers die afgelopen jaren een plaats hadden veroverd in de MKB Innovatie Top 100. Een aantal uitkomsten uit dat onderzoek is ook verwerkt in deze publicatie. Het blijkt dat innovatie zorgt voor meer omzet, meer arbeidsplaatsen, meer winst en zelfs voor internationale activiteiten.

Innovatieetalage

Tien jaar MKB Innovatie Top 100 is terugkijken op 1000 innovatieve producten en diensten van mooie Nederlandse bedrijven. Een prachtige innovatieetalage! Elk jaar weer stelt een deskundige jury een nieuwe ranglijst vast. En elk jaar wordt zij opnieuw verrast door de diversiteit en de kwaliteit van de inzendingen. Ook dit jaar gaat de nummer één er uiteraard met de grootste eer vandoor. Maar ook alle 99 andere winnaars zijn terecht trots op een plekje in de tiende Innovatietop 100. Want het is een kwalificatie dat je als bedrijf voorop loopt en innovatief bezig bent in je branche.

Innoveren ligt in ieders bereik

Als Kamer van Koophandel hopen we dat deze publicatie andere ondernemers enthousiasmeert om werk te maken van hun eigen innovatieplannen. Innoveren is niet altijd ‘rocket-science’, innoveren ligt in ieders bereik. Voor onszelf is het een extra stimulans om innoverende bedrijven te blijven ondersteunen met praktische informatie en netwerken. We zijn nu al benieuwd naar de inzendingen voor de Top 100 van 2016!

Claudia Zuiderwijk
Voorzitter Raad van Bestuur
Kamer van Koophandel

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact