Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Things Connected BV, 77e plaats MKB Innovatie Top 100 2017

Things Connected werkt via ICT aan ‘Slimme Bouwplaats’

Internet of Things(IoT) is in opkomst in tal van beheer- en productieomgevingen. Ook de bouwsector is uiteraard steeds op zoek naar vernieuwing via slimme logistiek, industriële productie van componenten en nieuwe bouwtechnieken. Echter de bouwplaats zélf ziet er qua ICT-techniek nog steeds vrij traditioneel uit. Things Connected heeft al IoT-ervaring in vele sectoren, en trekt nu de stoute schoenen aan door ook in het bouwproces Internet metingen te gaan verrichten door sensoren te plaatsen bij elektriciteitskasten, bouwliften, waterkranen en betonmolens.

Voorspellingen

“Meten is Weten”, en wat dat betreft zijn Internet-sensoren op een bouwplaats nog een zeldzaamheid. Door cruciale middelen te koppelen aan het internet worden processen beter meetbaar, kunnen kostenreducties en procesoptimalisaties opgespoord worden. Tevens worden voorspellingen mogelijk wanneer en waar kritieke situaties kunnen ontstaan.

Marges

De bouwsector heeft vanwege de kredietcrisis een zware tijd achter de rug. In de komende jaren wordt een sterke groei verwacht in de bouw. Een groot deel van de kosten in de bouw bestaan uit manuren en huur/inzet van machines. Door bouwprocessen slimmer en makkelijker te kunnen monitoren en bij te sturen kunnen marges in de sector verbeteren en kan meer duurzaam gewerkt worden. Naast Things Connected  is er nog geen partij bekend die al actief is met dergelijke metingen en data-analyse binnen de bouwsector bezig is.

Things Connected BV

Logo Things Connected BV 's-Gravenhage

  LinkedIn

Website

Dashbord connected platform

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact