Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Tempress Systems BV & ECN, 3e plaats MKB Innovatie Top 100 2013

Radicaal nieuwe zonnecellen

Zonne-energie heeft de toekomst. De omzetting van (zon)licht naar elektriciteit is een van de belangrijkste toepassingen voor de toekomstige duurzame energiehuishouding. In samenwerking met ECN zette Tempress een nieuw, efficiënter type zonnecel in de markt, die het rendement van 'kristallijn' silicium zonnecellen met 6% verhoogt. Dit zogenaamde n-type (ontwikkeld door ECN) ging met bijbehorende machines van Tempress in één jaar van laboratorium naar massaproductie.

n-type en p-type zonnecel

Het n-type zonnecel is een nieuwe uitvoering van het bestaande p-type, die bepaalde restricties heeft qua efficiëntie. Het n-type is moeilijker te maken, maar heeft deze restricties niet. Het bedrijf gebruikt een ander type silicium en weet de elektrische verliezen aan de voorkant van de panelen te verminderen.

1000 megaton aan CO2 besparen

Naar schatting is 37% van alle kristallijnen zonnepanelen ter wereld met behulp van Tempress machines gemaakt. Deze panelen gaan samen gedurende de komende 25 jaar, ongeveer 1000 Megaton CO2 besparen! (Dit zijn zowel p-type als n-type zonnecellen.)

Tempress Systems BV & ECN

Vaassen
 

Facebook  LinkedIn

Website

Ondernemers van Tempress Systems met oorkonde

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact