Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

TWTG, 25e plaats MKB Innovatie Top 100 2018

Light Energy maakt batterijen overbodig

TWTG ontwikkelde Light Energy, ’energy harvesting’ technologie die batterijen overbodig maakt. Light Energy haalt energie uit de omgeving, is dus gratis en duurzaam en zorgt ervoor dat producten een levensduur kunnen halen van wel 50 jaar. Met heel weinig licht is het al operationeel. Light Energy wordt geplaatst in trackers, een toepassing is bijvoorbeeld de rolkoffers en pakketjes van postorderbedrijven en distributiecentra. En voor de consumentenmarkt zijn er trackers ter grootte van een creditcard voor in je portemonnee, zodat je deze nooit meer kwijtraakt.

Duurzame oplossing

TWTG is een snelgroeiend ingenieursbureau, gespecialiseerd in de Internet of Things. Het bedrijf verwerpt de stelling dat batterijen (en totale producten) 'gemakkelijk' te recyclen zijn. Door deze technologie te ontwikkelen hoopt TWTG de ecologische voetafdruk van de Internet of Things te verminderen. In het dagelijkse werk niet altijd voor de eenvoudige oplossing kiezen (er een batterijtje in stoppen), maar voor de meest duurzame. Voor zowel het milieu als voor de businesscase die deze technologie dient op te lossen. Light Energy modules hebben geen manueel periodiek onderhoud nodig en zijn daarmee op de 'long run' ook vele malen goedkoper. Producten moeten zo ontworpen worden dat ze technologisch gezien zo lang mogelijk meekunnen en niet andersom.    

Eindeloze mogelijkheden

Voor een markt met miljarden sensoren wereldwijd zijn de mogelijkheden eindeloos. Steeds meer producten worden digitaal gevolgd. TWTG werkt dan ook aan de ontwikkeling van meer nieuwe producten die draaien op deze technologie.

TWTG

TWTG logo Capelle aan den IJssel

Facebook Twitter LinkedIn

Website

Twee mannen gooien bak met batterijen leeg

 

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact