Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

TTC Mobile, 18e plaats MKB Innovatie Top 100 2015

Je mobiel als gids voor sociale verandering

TTC staat voor ‘Text To Change’. De missie van TTC is om mensen in ontwikkelingslanden, die vaak moeilijk te bereiken zijn, van fundamentele informatie te voorzien zodat ze hun eigen leven kunnen verbeteren. TTC doet dit door middel van mobiele technologie, oftewel het gebruik van mobiele telefonie. Zo verbeteren zij de gezondheidszorg en educatie en bereiken zij meer economische ontwikkeling voor de bevolking.

Dialoog

TTC ziet veel potentieel in de explosieve groei van de mobiele telefonie-industrie in ontwikkelingslanden om op persoonlijk niveau met mensen te communiceren. Zij weten hoe je mensen in ontwikkelingslanden kunt bereiken, hoe je een dialoog met ze aan kunt gaan en zorgt ervoor dat de juiste informatie bij de juiste doelgroep terecht komt.

Gedragsverandering

De programma’s die TTC opzet, hebben als doel om maatschappelijke impact te realiseren. Denk aan een campagne om HIV/Aidsbewustzijn te creëren. Of een campagne om per sms patiënten te herinneren aan hun medicijninname. In alle gevallen gaat het om het bereiken van een gedragsverandering die leidt tot een beter leven.

Wereldwijd

In Tanzania loopt een grote campagne gericht op voorlichting aan moeders en hun partners met belangrijke informatie over zwangerschap. In Bolivia, Kenia en Ghana krijgen boeren prijsinformatie van producten. De projecten worden uitgevoerd in opdracht van organisaties zoals Unicef, Cordaid, Unilever en het WNF en zij betalen TCC voor hun diensten.

TTC Mobile

Logo TTC Amstelveen

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact