Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Nieuws

TOP-startup Ojah bereikt volwassenheid

Opnieuw sterke innovatie overgezet naar industriƫle schaal

In de tweede week van februari 2017 is de overname van Ojah door Korys bekendgemaakt. De Belgische investeringsmaatschappij van de familie Colruyt neemt zowel het management als een meerderheidsaandeel in het bedrijf over. Volgens Frank Giezen, CEO en medeoprichter van Ojah, maakt de overname de verdere uitbouw van de  internationale groei mogelijk. De technologie waarmee Ojah de vleesvervanger Beeter produceert, is ontwikkeld bij innovatiebedrijf TOP bv.

TOP richt zich op het ontwikkelen en op de markt zetten van nieuwe producten en technologieën. Een belangrijk thema hierbij is het overbruggen van de zogenaamde ‘valley of death’. TOP’s core business is het ontwikkelen van producten die deze kloof tussen lab- en industriële schaal overbruggen. Zodra een technologie volwassen is en zelfstandig in de markt opereert gaat TOP op zoek naar een nieuwe uitdaging. 

Naast Ojah heeft recent ook technologieplatform Perfotec eenzelfde weg doorlopen. TOP-CEO Wouter de Heij: "We zijn blij en trots om te zien dat ons businessmodel in staat is zulke succesvolle bedrijven te creëren. En met startups als Phytonext hebben we al weer nieuwe innovaties klaar staan voor een industriële uitrol."

Winnaar MKB Innovatie Top 100

In 2012 won Ojah met het innovatieve “Veelzijdig stukje alternatief voor vlees” de MKB Innovatie Top 100.

Bron: Persbericht door The Food Agency

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact