Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

SwipeGuide, 52e plaats KVK Innovatie Top 100 2019

Geen papier, maar gebruiksvriendelijke digitale werkinstructies

SwipeGuide is in 2016 ontstaan uit frustratie over hoe gebruiksonvriendelijk papieren handleidingen zijn. Dat kan beter, sneller en handiger dachten de oprichters Daan Assen en Willemijn Schneyder. Ze ontwikkelden een platform, gelijknamig aan hun bedrijf, om visuele en effectieve digitale handleidingen mee te maken en te delen.  

Beter dan een papieren handleiding

In het ''SwipeGuide Instruction CMS'' kunnen bedrijven in een handomdraai gebruiksvriendelijke digitale werkinstructies maken. Je kan ze delen via QR code's, NFC chips of integreren. De gebruiker, bijvoorbeeld onderhoudsmonteurs in een fabriek, kunnen de instructies op elk mobiele apparaat gebruiken. Het gebruik wordt geanalyseerd en met de inzichten stelt het onderhoudsmonteurs en operatoren in staat processen continue te verbeteren. Dit werkt prettiger en sneller dan met een papieren werkinstructie. Op de werkvloer leidt het tot verbeterde veiligheid, minder stilstand van machines en kostenbesparing. Bedrijven als Heineken, The Ocean Cleanup en ABB maken al gebruik van SwipeGuide.

Intelligente assistent

SwipeGuide is nu nog slimmer geworden met de Recommendations Engine die op basis van machine learning mensen helpt bij het schrijven van nog betere instructies in het SwipeGuide platform. Dat doet de Recommendations Engine door analyse van automatisch verzamelde data uit het gebruik van bestaande werkinstructies te combineren met device en machine data. Een prototype werd begin dit jaar getoond op de CES-beurs te Las Vegas. Met het SwipeGuide platform is het maken en delen van visuele en effectieve handleidingen nu voor elk bedrijf binnen handbereik.

SwipeGuide

Amsterdam

Facebook Twitter LinkedIn

Website

SwipeGuide CMS op een laptop tegen een witte stenen muur

Teamfoto SwipeGuide (zwart-wit foto)

Team SwipeGuide

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact