Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Supergoed, 60e plaats MKB Innovatie Top 100 2016

Varen en warm baden tegelijk

De HotTug is een houtgestookte hot tub, die elektrisch is aangedreven, waarmee je kunt varen en tegelijkertijd heerlijk warm kunt baden. Hij is bedoeld voor onbekommerd plezier op het water, al dan niet stomend, het hele jaar door. De HotTug is bedacht en ontworpen door Frank de Bruijn van ‘Supergoed’, dat zijn werkplaats heeft op een binnenvaartschip in de Rotterdamse haven. Zijn jarenlange ervaring met houtkachels op zijn eigen woon- en werkschip hielp hem bij het ontwikkelen van een houtgestookte onderwaterkachel. Deze brengt de 2000 liter water van de HotTug in een paar uur op een aangename 38 graden.

Niet alleen een bootje

Het moest niet alleen een bootje worden, maar een vaartuig met verschillende mogelijkheden, waarin je je opgenomen kunt voelen in de omgeving. Als de HotTug gevuld is, scheidt alleen een smalle rand je van het water waarin je vaart. Met liefde, aandacht en met veel oog voor detail is de HotTug ontworpen. De boot is uit hout opgebouwd en voorzien van glasvezel versterkt polyester. De vorm van de boot, het materiaalgebruik en de frisse kleuren doorbreken het patroon van wat gebruikelijk is in de nautische wereld. De HotTug wordt uitgevoerd met een RVS houtkachel met een dubbelwandige RVS kachelpijp. Standaard wordt de HotTug aangedreven door een (stille) geïntegreerde elektrische motor. Voor gebieden met lage bruggen is een ‘klappijp’ leverbaar.

Golf aan belangstelling

De Hottug is een uniek product. De introductie tijdens de HISWA in september 2012 veroorzaakte een golf aan belangstelling van (internationale) pers en honderden vragen van verhuurstations, distributeurs en nieuwsgierige fans over de hele wereld, die niet konden wachten om in de HotTug te springen.

Supergoed

Logo Hot Tug / SupergoedRotterdam

Facebook Twitter LinkedIn

Website

HotTug

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact