Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Straw by Straw, 11e plaats KVK Innovatie Top 100 2019

100% plasticvrij wegwerprietje

Rietjes van plastic? “Onzin” vinden de oprichters van Straw by Straw. Omdat de natuur zelf al rietjes maakt, elk jaar weer. En geschikt voor het drinken van sappen, cocktails en koude dranken. Wat we bedoelen? Strostengels!  

 36.2 miljard rietjes

Met hun milieuvriendelijke rietjes van stro gaat Straw by Straw de strijd aan tegen zwerfafval. Want ieder jaar gebruiken Europeanen namelijk maar liefst 36.2 miljard rietjes. Ook al komt er een verbod op plastic wegwerpartikelen aan. Ze willen nú al zoveel mogelijk plastic rietjes vervangen door hun plasticvrije alternatief. Hun agrarische restproduct is 100% natuurlijk en biologisch afbreekbaar. In tegenstelling tot plastic rietjes, zijn deze niet schadelijk voor het milieu.  

Niet nieuw, maar wel origineel! 

De natuur ontwierp en produceerde deze ‘vinding’ duizenden jaren geleden al op deze manier. Maar de mens koos ervoor om plastic rietjes te gebruiken. Zonde! Ieder jaar na de graanoogst blijven de stengels achter op het land. Eerder ging het stro naar dierenstallen en boerderijen. In sommige landen verbranden ze het zelfs. Voor de rietjes Straw by Straw worden de stengels verzameld, met de hand gesneden en schoongemaakt voor gebruik. Machines zijn niet nodig, dus er is nauwelijks sprake van belasting van natuur, mens en milieu. 

Steeds meer klanten vinden de rietjes

Inmiddels vinden de rietjes gretig aftrek en zijn ze ook verkrijgbaar via groothandelaren.

Straw by Straw

Logo Straw by StrawAmsterdam

Facebook LinkedIn

Website

Rietjes gemaakt van stro in een beker

Aanvullende informatie

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact