Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Stomydo, 43e plaats MKB Innovatie Top 100 2017

Innovatieve stomadouche

“Kun jij iets ontwikkelen waarmee ik mijn stoma snel en goed kan verzorgen?” Deze vraag liet Peter Cox, eigenaar van Stomydo, de afgelopen jaren niet los. Het resultaat is een innovatieve stomadouche die de stoma en huid reinigt. Deze maakt het voor stomadragers mogelijk om eenvoudig en snel te douchen, zonder dat je je eerst moet uitkleden. Het zorgt enerzijds voor gemak en tijdswinst, anderzijds ook voor een verbetering van de huid rondom de stoma, kwaliteit van leven en zelfredzaamheid. Dit is een groot goed voor stomadragers, die tot dusver verre van vanzelfsprekend was.

Hier moet een oplossing voor komen!

Het klinkt wellicht als een voor de hand liggende oplossing. Maar toen goede vriend Jan Dorssers de hulp van Peter Cox, eigenaar van Stomydo, inschakelde, bleek een oplossing voor dit probleem simpelweg niet voor handen te zijn. Zowel de specialisten, verpleegkundigen als het internet boden geen uitkomst. Een grote frustratie van Jan en vele andere stomadragers. Omdat een stoma een relatief grote kans heeft op lekken en verschonen tot dusver een doorgaans erg arbeidsintensieve en tijdrovende bezigheid was. Dat moet sneller en gemakkelijker kunnen. Helaas is Jan in 2006 overleden. Sindsdien is Cox onverminderd door gegaan met het beantwoorden van Jan’s vraag.

Voor en door stomadragers ontwikkeld

De Stomydo stomadouche is mede door stomadragers ontworpen en ontwikkelt. Diverse tests en ontwikkelingen leidden in 2013 tot het eerste prototype. Sindsdien is de stomadouche verder doorontwikkeld. Met een steeds verder verbeterd gebruiksgemak als gevolg. Zo is de stomadouche geschikt voor aansluiting op vrijwel iedere wastafelkraan. Mede hierdoor neemt het douchen nog maar enkele minuten in beslag en wordt het stoma en de huid goed gereinigd en verzorgt. Dit maakt de stomadrager zelfstandig(er) en helpt de huid in goede conditie te houden. Middels intellectueel eigendom is de Stomydo stomadouche beschermd. Stomydo won 6 juni 2017 de Zilveren Zinnige Zorg Award 2017 van VGZ.

Stomydo

Logo Stomydo Reuver

Facebook Twitter LinkedIn

Website

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact