Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Steady Sail, 82e plaats MKB Innovatie Top 100 2014

Sportief en veilig zeilen zonder schuin te gaan

Met Steady Sail kun je zeilen zonder schuin te gaan. In plaats van één mast in het midden heeft dit systeem een A-frame dat rust op de beide gangboorden van de boot. De mastdelen zijn telescopisch en kunnen buigen. Als er wind in de zeilen komt, buigt het systeem naar de lijzijde. Als de wind afneemt, buigt het systeem door de interne veren weer terug naar de rechte stand. Het systeem kan tevens gemakkelijk worden gestreken. Prettig en comfortabel zeilen dus. Het systeem is met behulp van een viertal bevestigingspunten op vrijwel iedere open boot te monteren en weer snel af te bouwen. Zo kan er dus ook met een motorsloep sportief en duurzaam worden gevaren.

Gebruikers

Op dit moment wordt Steady Sail gebruikt door sloepeigenaren die eens iets anders willen, comfortzeilers,  zeezeilers die lang op zee zitten en de beroepsvaart. Senioren kunnen met Steady Sail langer genieten van hun zeilboot, omdat ze zich veilig blijven voelen. Zeezeilers gebruiken het systeem omdat ze het langdurig schuin hangen op enig moment zat worden. Steady Sail voorkomt dat. TU studenten Maritieme Techniek onderzoeken of het haalbaar is het systeem toe te passen in de zee- en binnenvaart.

Uniforme opbouwsystemen

Beide ondernemers, Kees Tadema en Edwin van der Heide, watersportliefhebbers in hart en nieren, willen voor watersportmarkt uniforme opbouwsystemen verkopen: bijvoorbeeld één voor 4-6 meter en een één voor 6-8 meter. Ze zijn verkrijgbaar via de een webshop.

Steady Sail is handelsnaam onder Eyecatchers

Rijpwetering

Website

Zeilboot

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact