Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Springtime industrial design BV,
77e plaats MKB Innovatie Top 100 2014

Brandende zon houdt ijs ijskoud!

De volledig uit aluminium opgetrokken Solar Ice Cream Cart houdt schepijs perfect op temperatuur door het gebruik van zonne-energie. Het semi-transparante zonnepaneel in het dak laadt de efficiënte AGM accu's gedurende de dag. Hierdoor is er geen behoefte aan een externe energiebron. Ook wanneer de zon een dag niet schijnt, hebben de accu's voldoende capaciteit om de vriezer een volledige werkdag van stroom te voorzien. 's Nachts kunnen de accu's weer volledig bijgeladen worden door de kar simpelweg aan een standaard stopcontact te koppelen.

Autonoom, stil en schoon

En zo  kan de kar volledig autonoom, stil en schoon ingezet worden op elke denkbare locatie. Er hoeven dus geen lawaaierige  generatoren of kabels te worden gebruikt. Met de Solar Ice Cream Cart zijn ijsondernemers in staat hun product op een schone en milieuvriendelijke manier aan te bieden aan hun klanten, waar dan ook.

Internationale beslangstelling

De eerste exemplaren zijn inmiddels geleverd. De Solar Ice Cream Cart is een initiatief van twee Nederlandse duurzame (ijs)ondernemers: IJs & Zopie en Odenwald Organic en de Amsterdamse ontwerpstudio Springtime, gespecialiseerd in duurzame mobiliteit. Er is veel vraag vanuit de hele wereld naar deze ijskarren.

Springtime industrial design BV

Amsterdam

Facebook  LinkedIn

Website

Solar Ice Cream Cart

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact