Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Spirotech BV, 65e plaats MKB Innovatie Top 100 2014

Een magnetische afscheider als ijzervreter

Spirotrap MB3 is een magnetische afscheider om ijzerdeeltjes uit onder andere centrale verwarmingssystemen te halen. Een stalen beugel met een zeer geconcentreerd magnetisch veld wordt om de magneetafscheider bewogen zodat zelfs de kleinste ijzerdeeltjes gevangen worden. Het schoonmaken van de magneetafscheider is een eenvoudige handeling zonder de magneetafscheider te demonteren.

Waardeverlies door ophoping ijzerdeeltjes

Het lastige van magnetische afscheiders is de moeilijkheid deze schoon te maken. Ook neemt de gevoeligheid van vervuiling toe door steeds kleiner wordende warmtewisselaars en het gebruik van permanentmagneten in circulatiepompen. Deze nieuwe energiezuinige pompen verliezen hun waarde door ophoping van ijzerdeeltjes in de pomp. De magnetische afscheider voorkomt deze problemen.

Minder storingen

Het effect van het gebruik van een vuilafscheider of conventionele apparaten met magneet is dat de vloeistofsystemen beter in conditie blijven doordat vuil wordt afgevoerd en blokkades in radiatoren met een verstoorde warmteafgifte als gevolg daarvan wordt voorkomen. Een verstoorde warmteafgifte uit zich in een hoger energieverbruik. Een vuilafscheider leidt tot minder storingen in het cv-systeem en in -toestel omdat vuil zich niet meer kan ophopen.

Spirotech BV

Helmond

Facebook  LinkedIn

Website

Spirotech performance air dirth vacuurm

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact