Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

SpeedComfort, 49e plaats MKB Innovatie Top 100 2017

Slimme radiator ventilator

Klimaatverandering is een toenemend probleem voor volgende generaties. Een reductie van CO2 uitstoot is noodzakelijk. SpeedComfort voorziet in de broodnodige transitie naar duurzame energie: door centrale verwarmingsinstallaties beter te laten functioneren. De SpeedComfort ventilatoren brengen de warmte van een radiator of convector versneld in de kamer. De warme lucht circuleert beter en blijft niet hangen tegen het plafond. Dit verhoogt het comfort.

Duurzaam, duurzaam, duurzaam

SpeedComfort is duurzaam op meer fronten. De watertemperatuur in de cv installatie kan worden verlaagd. Tesamen met optimaal inregelen, kan dat een besparing opleveren tot 30% van het gasgebruik. Als een kwart van de Nederlandse huishoudens 30% bespaart op gas, scheelt dat op jaarbasis 1,1 miljard kilo CO2 uitstoot. De behuizing van 34 cm lang is gemaakt van biobased materiaal, dus niet van fossiele grondstof. Ook verbruikt het maar 16 cent stroom per jaar. Sociaal ondernemerschap speelt ook een rol. Mensen met afstand tot de arbeidsmarkt zetten de SpeedComfort in elkaar. Gunstig effect is een forse verlaging van de stookkosten. Het zorgt  voor lagere aanvoertemperatuur van het cv water. Dat scheelt gas en minder warmteverlies in de leidingen. En doordat de ruimte sneller op temperatuur is, brandt de ketel korter.

Groot succes

Bij de SpeedComfort zijn maar liefst 27 Nederlandse bedrijven betrokken, bij de ontwikkeling, productie, distributie en verkoop. SpeedComfort is stil, eenvoudig te plaatsen en verkrijgbaar in 3 varianten die bij 90% van de radiatoren en convectoren past.  Het product is verkrijgbaar in de SpeedComfort webwinkel, bij samenwerkingspartners, via duurzame groothandels en installateurs. Het product voorziet in een behoefte. Vanaf de start in december 2015 is maar liefst een omzet gerealiseerd van ruim een half miljoen euro.

SpeedComfort

Logo Speed comfort Den Dolder

Facebook Twitter 

Website

SpeedComfort, radiator ventilator

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact