Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

SpeakSee BV, 45e plaats KVK Innovatie Top 100 2019

Slechthorenden doen weer mee met SpeakSee

SpeakSee maakt het mogelijk dat doven en slechthorenden groepsgesprekken kunnen volgen. Microfoons zetten binnen één seconde spraak om naar tekst.  Zo nemen zij ook weer écht deel aan de vergadering. SpeakSee ontstond uit de ervaringen van de oprichter met zijn beide dove ouders, die een oplossing als deze nodig hadden.

Speaksee ontwikkelt de combinatie van microfoontechnologie en spraakherkenningstechnologie. Het is een combinatie van hardware en software. De dove of slechthorende persoon deelt microfoons uit die bevestigd kunnen worden op de kleding. Hiermee wordt de spraak opgevangen. De software van SpeakSee zet dit stemsignaal direct om in tekst. Die kan binnen één seconde afgelezen worden op de smartphone. Op deze manier kunnen ook auditief beperkten weer volledig deelnemen in het arbeidsproces, bijvoorbeeld in groepsvergaderingen.

Crowdfunding

Dat SpeakSee in een behoefte voorziet bleek al snel na de start van het bedrijf. In slechts 10 dagen haalde het bedrijf €50.000 financiering op via internationale crowdfundingplatform IndieGogo voor productontwikkeling. Ook startte het bedrijf een samenwerking met T-Mobile. Nadat een van hun medewerkers SpeakSee ging gebruiken, besloten zijn collega’s te helpen. Via een project in hun Futurelab leerden zij de software om veel te oefenen met de Nederlandse taal. Met meer gebruikservaringen zal de kwaliteit van taalherkenning omhoog gaan en de daarmee de gebruikservaring verbeterd worden. Gesprekken en vergaderingen kunnen zo beter gevolgd worden. En dat is ook best handig als je wel goed kunt horen!

SpeakSee BV

Logo SpeakSeeRotterdam

Facebook Twitter LinkedIn

Website

SpeakSee set van microfoons en een smartphone

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact