Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

Soulve Innovations, 83e plaats MKB Innovatie Top 100 2016

Slimme app informeert kankerpatiënt persoonlijk

Bij zware ziekten, zoals kanker, ervaren patiënten vaak stress door de vele opeenvolgende en intensieve onderzoeken en behandelingen. Duidelijke informatie is belangrijk voor patiënten om deze stress te beperken. De informatievoorziening in ziekenhuizen is voor patiënten echter vaak onoverzichtelijk en ongestructureerd. Om dit te verbeteren, ontwikkelde Soulve MediaMapps, een slimme applicatie over ziekte en zorgtraject.

Betrouwbare en complete antwoorden op vragen van de patient

MediMapp is een applicatie voor tablet en desktop, die kankerpatiënten informeert over hun ziekte en zorgtraject. MediMapp verbetert de informatievoorzieningen en geeft de patiënt antwoorden op belangrijke vragen als: Wanneer is mijn volgende onderzoek? Wat zijn mogelijke bijwerkingen van mijn behandeling? MediMapp is op elk gewenst moment beschikbaar en geeft de patiënt informatie wanneer die deze het meest nodig heeft. De gepersonaliseerde informatie is patiëntspecifiek, relevant en actueel door de koppeling met het bronsystemen van het ziekenhuis.

Toepassing en belang

Soulve Innovations ontwikkelde MediMapp in samenwerking met het UMC Utrecht, met steun van Achmea en Alpe d’HuZes. MediMapp verhoogt de patiënttevredenheid, maar ook de medische kwaliteit, omdat het artsen ontzorgt in hun administratie en herhaalbezoeken vermindert. MediMapp wordt inmiddels ook ingezet in het Radboud UMC. Daar worden de effecten van MediMapp op de kwaliteit van leven en beleving van de zorg van de patiënt en besparing van tijd en geld door de zorgverlener verder onderzocht.

Soulve Innovations

Logo Soulve Innovations Utrecht

Twitter LinkedIn

Website

MediMapp op tablet

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact