Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Podcasts

SolarTech International BV, 61e plaats MKB Innovatie Top 100 2015

Naast stroom ook warmte winnen op het dak

Een Multi Energy Panel is een paneel waarmee zowel stroom als warmte kan worden gewonnen. Door slimme inpassing en aansturing kan met hetzelfde paneel ook worden gekoeld. Uniek hieraan is bovendien dat de module achter elk zonnepaneel op maat gemaakt kan worden en onzichtbaar wordt toegepast.

Energieoplossingen die verder gaan

En de meest voor de hand liggende functie is die van zonnecollector voor warm water. Daarom noemt SolarTech International het een Multi Energy Panel (MEP) en geen Photo Voltaisch Thermisch Paneel (PVT) paneel. Bij PVT houdt het gebruik meestal op bij de stroom en warm waterfunctie. Maar deze energieoplossingen gaan veel verder....

Buffer

In de zomer wordt warmte gewonnen met collectoren, die vervolgens wordt opgeslagen in een buffer. Buffering geschiedt veelal in bodemwisselaars, vrij prijzige boringen tot zo’n 100 meter diepte. Het aantal van die boringen is afhankelijk van de energiebehoefte. SolarTech heeft hiervoor een eenvoudig en economisch rendabel alternatief, dat uitgaat van een opslagvat dat ondergronds of in een kruipruimte wordt weggewerkt. Afgifte binnenshuis moet verlopen via laag-temperatuur systemen als vloerverwarming of convectieradiatoren. De gasketel wordt vervangen door een warmtepomp, waarvoor de benodigde stroom wordt opgewekt met de PV-panelen.

Rijtjeswoningen worden energieneutraal

Aanpassen van bestaande zonnepanelen of nieuwe zonnepanelen uitrusten met MEP panelen loont echt de moeite. Het energieneutraal maken van een bestaande (rijtjes)woning zonder grote investering is geen utopie meer maar gewoon haalbaar.

SolarTech International BV

Logo Energiedak Eindhoven

Website

De lagen van het energiedag schematisch uitgelegd

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact